PREDSTAVLJAMO: Marina Plakalović blista na svjetskoj modnoj sceni

MODA

Manekenka Marina Plakalović sa Pala 2019. godine predstavljala je Bosnu i Hercegovinu na svjetskom takmičenju za Miss turizma.

 

U razgovoru za dobarportal.net ova studentica na Pravnom fakultetu u Beogradu, govorila je o tome kako provodi vrijeme u izolaciji, ali i o utjecaju pandemije koronavirusa na modnu scenu.

“U ovom periodu svi moji planovi su oko završavanja ispita. Tako da sa te strane gledano, prednost je što sam možda imala i više vremena za učenje nego u normalnim okolnostima. Jedina promjena do koje je ovo dovelo, jeste moje putovanje u Indiju na jesen. Taj plan se sigurno neće sprovesti u djelo s obzirom da su mi ispiti pomjereni, a tako i zbog neizvjesnosti šta će se dalje dešavati”, kaže Marina Plakalović.

Otkrila nam je i kako provodi ove dane u izolaciji.

“Ovo vrijeme iskoristila sam za čitanje knjiga i gledanje filmova za koje nemam uvijek vremena. Isto tako svakodnevno treniram i uživam u vremenu koje provodim sa porodicom obzirom da nisam često kod kuće”, govori naša sagovornica.

Smatra da će se i svijet modelinga promijeniti nakon pandemije.

“Sigurno da hoće, pogotovo što je Italija centar mode, a sada se susreće sa teškim periodom. Modeli sigurno neće moći putovati u ugrožena područja neki duži period i treba će vremena da se sve vrati u normalu”, mišljenja je ova bh. manekenka.

Odgovorila je i na pitanje da li se danas cijeni ljepota i uspješnost.

“Uvjerena sam da svako ima drugačiji stav po pitanju ovoga. Često se postavlja pitanje kako je neko postao uspješan, jer u današnje vrijeme to je moguće bez ikakvog truda i tu dolazi do podjele šta se vrednuje. Prema mom mišljenju svaki trud koji vodi uspjehu, malom ili velikom, treba da se cijeni. Što se ljepote tiče, ona se u modnoj industriji naravno cijeni, kao i uspjeh na tom polju. Dok u drugom okruženju postoje brojne dileme”, smatra ova zgodna Paljanka te dodaje da postoji velika konkurencija i ljubomora na modnoj sceni pa su neki modeli spremni i na razne smicalice.

Ističe da se ne bi fotografirala naga.

“Nije da imam nešto protiv toga i najpoznatiji svjetski modeli se tako fotografiraju, ali ja nisam po tom pitanju otvorena. I kao studentica prava, ne znam u kom smjeru će ići moja karijera te moram voditi računa o imidžu”, zaključuje Marina Plakalović.