More
    HomeMODAMANEKENKA MEDINA IBRIŠIMOVIĆ: Sad imate mogućnost biti humani

    MANEKENKA MEDINA IBRIŠIMOVIĆ: Sad imate mogućnost biti humani

    Medina Ibrišimović iz Bihaća bila je finalistkinja u izboru za Miss BiH za 2018. godinu. Mlada Bišćanka, kao i većina stanovništva, trenutno se nalazi u samoizolaciji zbog pandemije koronavirusa.

    “Nije ni čudno šta nam se dešava. Prije svega ovo je velika opomena naše planete Zemlje. Opomena je za nas ljude šta smo sve uradili, šta smo sve uzrokovali, koliko smo svijeta uništili. Ovo je jako pogodilo ekonomski sistem pa tako i svijet mode. Ova zatvorenost u kuće mi je zatvorilo vrata mnogih poslova i putovanja. Ali, naravno, u  svemu lošem ima i nešto dobro. Neki poslovi se mogu raditi od kuće. Reklamiranje, naravno meni najdraže fotografiranje koje radim za sebe i naravno slati poruku ljudima šta i na koji način treba uraditi i kako se zabaviti”, kaže Ibrišimović.

    Svoje vrijeme u samoizolaciji pokušava korisno iskoristi.

    “Čitam razne knjige, više se baziram na učenje. Sada imam vremena da se okrenem školi i naravno redovnom treningu kojeg mogu obavljati kod kuće. Kad završim svoje obaveze, ostane mi vrijeme i za druženje s mojom porodicom ,i naravno ostane mi vremena za samu sebe”, govori mlada manekenka.

    Tu je nezaobilazno i njeno svakodnevno uljepšavanje.

    “Šta je dan ako niste samo sebi lijepi. Tek sad smo shvatili da je silno uređivanje naravno za nas same. Mi žene trebamo biti te koje će zračiti i u najgorim situacijama. Također pokušavam odraditi veoma zanimljive fotografije u kući, što je jedan vid mog hobija. Pored toga vraćam se na svoje stare hobije, a to su crtanje i pisanje”, riječi su naše sagovornice.

    Naglašava značaj održavanja lične higijene.

    “Lična higijena je ustvari ogledalo nas. Redovno pranje ruku, nositi maske koje su nam potrebne za ovakvo stanje. Naravno i to budite lijepi. Sredite se kao da idete vani i večerajte u kući. Budite lijepi svojima najmilijima. Podijelite ljepotu sa onima koji su najviše u vašem životu. Brinite se o tome da ostanete kući sigurni ali ne i manje lijepi”, kaže mlada Bišćanka

    Imala je poruku i za sve naše sugrađane.

    “Čuvajte se, jer ko će vas čuvati ako nećete sami sebe. Slušajte naredbe ljudi koji vam žele dobro. Ako stvarno morate izaći kupiti namirnice učinite to za veći broj ljudi, jer zašto ne biste pomogli drugima. Sad imate mogućnost biti humani, odužiti se za šta niste mogli i čuvati jedni druge. I nemojte biti jedni od onih da kažete “meni se to ne može dogoditi”,  jer život ima čudne načine da dokaže da griješite”, zaključuje Ibrišimović.

    Must Read

    spot_img