More
  HomeDRUŠTVOBIZNISOSTVARENJE SNA ALENA DEMIROVIĆA: Dječak iz dedinog salona danas je frizer popularnih...

  OSTVARENJE SNA ALENA DEMIROVIĆA: Dječak iz dedinog salona danas je frizer popularnih fudbalera

  Stvari koje nam se dese tek onako mnogo nam znaju popraviti raspoloženje, ali i obilježiti našu životnu misiju. Zanimljiva je upravo jedna takva. To je priča Alena Demirovića, privatno veoma skromnog momka, ali sa velikim poslovnim ambicijama. Slučajno poznanstvo vrhunskog frizera Demirovića sa mladim fudbalerom Denijem Miloševićem bila je svojevrsna prekretnica u Demirovićevoj karijeri. On danas, nakon tog poznanstva, brine također i o izgledu Višće, Bajića, Hadžiahmetovića pa i brojnih drugih fudbalera. Tu je i ogromni spisak mnogih poznatih lica iz sfere javnog života.

  Njegova zanimljiva profesionalna radna putanja za mnoge može poslužiti i kao dobra lekcija. Životna priča ovog mladog frizera, sada uveliko prepoznatljivog imena, Alena Demirovića, pokazatelj je da se ljubav prema poslu i veliki trud uvijek isplate pa je tako i on od poslušnog dječaka iz dedinog salona postao vrsni majstor. I to ne običan, nego majstor koji se brine o frizurama fudbalskih zvijezda: Edina Višće, Riada Bajića, Denija Miloševića i mnogih drugih; Alen Demirović je danas vlasnik nekoliko uspješno brendiranih i renomiranih frizerskih salona u Sarajevu te u njegovoj rodnoj Crnoj Gori.

  U razgovoru nam je kazao kako je sve počelo u frizerskom salonu u kojem je radio njegov djed, a u koji je svakodnevno išao kao mališan. U početku je meo radnju i donosio dedi hranu, ali brzo je zavolio taj zanat i u ruke uzeo makaze, ne sluteći šta će se desiti godinama poslije.

  Po završetku gimnazije, Demirović je završio dvije frizerske akademije i otvorio prvi samostalni salon.

  “Od početka sam član frizerske reprezentacije Bosne i Hercegovine, nekada sam bio takmičar, a danas žiror. Kao takmičar sam napravio velike uspjehe. Bio sedmi na juniorskom Svjetskom prvenstvu u Parizu. U Milanu sam na Svjetskom prvenstvu seniora bio peti, a viceprvak Evrope sam bio na kupu u Beču“, naglasio je Demirović koji je ujedno i višestruki prvak Balkana i zemalja regije.

  “I dalje se edukujem, evo upravo idem u Barcelonu na seminar poznatog britanskog frizera Josha Monaca. Sve to puno košta, ali je nužno da bi klijentu pružili uslugu koju zaslužuju“, kazao je Demirović. Slučajno poznanstvo sa mladim fudbalerom Denijem Miloševićem bila je svojevrsna prekretnica u Demirovićevoj karijeri.

  “Tokom jednog šišanja u Sarajevo s Miloševićem sam se dogovorio da zajedno idemo u Zenicu i gledamo fudbalsku reprezentaciju protiv Izraela. Putem sam mu govorio da maštam da jednog dana i on bude reprezentativac, a da ga ja i dalje šišam. On je samo rekao da bi to bilo fino, ali da je veoma teško“, istakao je Demirović.

  Mnogo poznatih faca redovno sjeda na barbersku stolicu vrhunskog frizera Demirovića

  Nedugo zatim, Milošević je postao fudbalski reprezentativac, a u Demirovićevom salonu su sve češći gosti bili poznati fudbaleri, uključujući i Muhameda Bešića.

  “San je postao java. Išao sam i u kampove reprezentacije da radim frizure našim igračima. Redovno idem u Istanbul da šišam Miloševića, Edina Višću, Rijada Bajića, Miloša Jojića, Amira Hadžiahmetovića, i brojne njihove saigrače kojima se svidi njihova frizura“, rekao je Demirović.

  Ističući kako je za desetak godina ostvario velike uspjehe i napravio mnogima poznati niz radnji pod brendom “Alen’s Barbershop”, Demirović je istakao kako ima plan da otvori lanac salona i u inostranstvu. Zasad neostvareni san mu je da u Sarajevu otvori frizersku akademiju i mlade uči tom zanatu.

  Alen na radnike gleda kao na porodicu, svi su dobro uigran tim koji bilježi odličan rejting

  Da dodamo na kraju teksta i da, iako se nekima čini kao strog momak, mnogi koji poznaju Alena kažu da je on duša od čovjeka i momak za primjer drugima, kako u poslu, tako i privatno. Želimo mu mnogo sreće u daljem radu te da mu neostvarene želje ubrzo postanu još jedan ostvareni uspjeh.

   

   

  dio teksta preuzet sa akos.ba

  Must Read

  spot_img