More
  HomeSLIDERSVE JE SPREMNO: Sarajevo Wine Fest uskoro počinje, vinari udružili snage

  SVE JE SPREMNO: Sarajevo Wine Fest uskoro počinje, vinari udružili snage

  Ljubitelji vina u glavnom gradu Bosne i Hercegovine odbrojavaju dane do Sarajevo Wine Festa. Već sada organizatori su spremni za trinaesti po redu Međunarodni festival vina i gastronomije u Sarajevu, koji će se održati u hotelu Holiday 6. i 7. februara, u periodu od 17 do 22 sata.

  Festival će okupiti i predstaviti renomirane domaće i regionalne vinarije sa područja Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Makedonije. Putem distributera bit će predstavljena i vina koja dolaze sa područja Francuske, Španije i Italije te ona koja dolaze sa američkog i australijskog kontinenta.

  Detalji sa prošlogodišnjeg Wine Festa/FOTO: Festival promo

  Uz prezentaciju vina bit će predstavljena i bogata gastro ponuda predstavnika domaćih proizvođača vrhunskih delicija.Na stolovima, pored vina, naći će se čuveni livanjski sir, proizvodi Udruge ljubuških maslinara, mesni proizvodi i domaća peciva. Poseban naglasak stavljen je na proizvođače vrhunskih vina okupljenih oko Udruge “Blaž”, koju su osnovali hercegovački vinari mlađe generacije – kaže Naida Kovačević, portparol Sarajevo Wine Festa.

  Detalji sa prošlogodišnjeg Wine Festa/FOTO: Festival promo

  Sarajevo Wine Fest redovno posjećuju diplomatski i akademski predstavnici, ali i brojni pjevači, glumci, umjetnici i sportisti kako bi uživali u vrhunskim vinima.

  “Očekujemo dolazak više od 1.000 posjetilaca za koje smo pripremili i specijalna iznenađenja” – kaže Kovačević koja dodaje da je Festival prilika da domaći vinari udruženim snagama, prezentirajući svoje vrhunske proizvode, nastupe na domaćem tržištu, a posjetioci kompariraju domaću, regionalnu i stranu ponudu.

  Detalji sa prošlogodišnjeg Wine Festa/FOTO: Festival promo

  Must Read

  spot_img