METASTAZA VIŠE NEMA: Mirsada se osjeća bolje zbog…

Mirsadina priča je zasigurno jedna od najljepših koje su se odvijale u Bosanskoj dolini piramida. U maju 2019. su joj dijagnosticirane metastaze na plućima, jetri, nadbubrežnoj žlijezdi, kičmi, kostima…Ljekari su je otpisali.

Došla je početkom juna 2019. na tunele Ravne s odlukom da se ne preda. Promijenila je životne navike, dolazila u tunele svaki ili svaki drugi dan. Mjesec dana kasnije počinje uzimati konvencionalne, ali neinvanzivne ljekove. Na ljeto radi novi RTG snimak i rak se već upola povukao. Uporna je u posjetama tunelima, njen osmijeh se zarazno širi prahistorijskim podzemnim labirintom.

Svoj optimizam i oduševljenje energijama piramida svi prepoznaju. Postaje ‘ovisnik’ o kulturnoj oazi Ravne, povlačeći se iz sarajevskog betona i gradske vreve u zonu bez stresa u Visokom.

Polovinom decembra 2019. radi novi RTG snimak. Rezultati su fantastični. Metastaza i raka više nema. Od ponedjeljka 23. decembra 2019. ‘otpisana Mirsada’ ponovo se vratila na posao. Za sedam mjeseci ova Sarajka je završila s jednim i započela je drugi životni film, a Fondacija ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’ dobila je najboljeg ambasadora.

Napomena: Fondacija se ne bavi liječenjem, niti daje zdravstvene garancije. Više informacija pronašite klikom OVDJE.

 

IZVOR: http://piramidasunca.ba