JOVANA PAPAZ IZ AMERIKE: Ništa se ne može porediti sa reprezentacijom BiH, prijaju mi komplimenti

Jovana Papaz, jedna je od najtalentovanijih odbojkašica u Bosni i Hercegovini. 

21-godišnja djevojka iz Istočnog Sarajeva koja igra na poziciji primač servisa nalazi se u Sjedinjenim Američkim Državama gdje nastupa za Arizona vestern koledž, koji se takmiči u Divizija 1 Žunior Koledž.  Oduvijek je gajila ljubav prema sportu, a omiljeni sport joj je bio fudbal.

“Odrasla sam uz televiziju, gledajući fudbalske utakmice sa ocem. Sanjala sam o tome da budem profesionalna fudbalerka. Međutim, na nagovor nastavnice tjelesnog odgoja, u sedmom razredu osnovne škole, odlazim na prvi odbojkaški trening. Tad počinje ljubav prema odbojci koja i dan danas traje. Zbog ovog sporta sam se odrekla mnogo čega, ali sam dobila mnogo više”, kaže Papaz.

Zadovoljna je dosadašnjim dijelom sezone te svojim učinkom.

“Regularni dio privodimo kraju s odličnim učinkom. Čeka nas finale regije i distrikta. Mislim da možemo učiniti mnogo ove sezone, obzirom da imamo dosta dobrih igrača, iz svih krajeva svijeta. Zadovoljna sam i svojim učinkom, ali uvijek može bolje i uvijek težim ka tome”, ističe mlada odbojkašica koja već drugu sezonu igra na ovom koledžu.

 

[smartslider3 slider=2]

Govorila je i o svom životu u Americi.

“Mogu slobodno reći da uživam svaki provedeni dan u Americi. Uvjeti su fenomenalni. Da je lako, nije. Živjeti daleko od najmilijih, na drugom kontinentu, trenirati dva puta dnevno, biti dobar student, nije lako. Ali kada imate uvjete, mnogo je lakše. Učim jezike, upoznajem nove ljude, putujem i stičem nova iskustva”, priča Papaz, koja je veliki fan Crvene Zvezde i Liverpula, i rado prati fudbalske utakmice čak i s drugog kontinenta.

Povukla je paralelu između odbojke u SAD i našoj državi.

“Mislim da odbojka u Bosni i Hercegovini polako dotiče dno. To je tužno, ali realno. Odavno se ne ulaže u odbojku, a velika je šteta jer naša zemlja ima toliko talentirane djece za ovaj sport. Amerika ulaže puno ne samo u odbojku, već u sve sportove i daje odličnu priliku mladima koji žele da studiraju i igraju sport na visokom nivou”, smatra naša sagovornica.

U svojoj dosadašnjoj karijeri ostvarila je mnogo uspjeha, ali ništa ne može porediti s igranjem u dresu sa državnim grbom.

“Sa OK Slavija gdje sam napravila prve odbojkaške korake, osvojila sam mnogobrojne medalje kao i individualna priznanja. Također, igranje u Premijer Ligi BiH je za mene bilo je veliko iskustvo. Međutim, ništa se ne može porediti sa reprezentacijom BiH. Igranje za nacionalni tim je nešto posebno, san svakog sportiste”, naglašava Papaz.

Svojim atraktivnim izgledom Jovana plijeni pažnju i komplimente gdje god se pojavi.

“Svakako da mi prijaju lijepi komentari i mnogobrojni komplimenti. Drago mi je da ljudi imaju pozitivno mišljenje o meni, jer se trudim da budem uzorna sportistkinja  i djevojka u terenu ,a i van njega”, riječi su zgodne i ambiciozne odbojkašice.

Otkrila nam je i svoje planove za budućnost.

“Želja mi je da igram profesionalnu odbojku nakon studija u Americi. Ta želja nije nemoguća, ali zahtjeva mnogo truda i rada. Planiram da pređem na Univerzitet sljedeće godine. Voljela bih da to bude Divizija 1 Univerzitet, jer želim igrati odbojku na visokom nivou. Također želim da diplomiram u SAD”,  zaključuje Jovana Papaz.

 

 

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.