More
  HomeSPORTMLAD JE I VEOMA TALENTOVAN: Damir Savić uspješno brani "plavu" golmansku mrežu!

  MLAD JE I VEOMA TALENTOVAN: Damir Savić uspješno brani “plavu” golmansku mrežu!

  U sarajevskom klubu FK “Željezničar”, stasa golman vrijedan pažnje. Četrnaestogodišnji Damir Savić sa svojom visinom od 187 cm suvereno vlada između dvije stative.

   

  Damir nam je otkrio i kako se krenuo baviti fudbalom, zašto se odlučio za poziciju golmana, ali i šta su to njegovi ciljevi u budućnosti.

  FOTO: Damir Savić (privatni arhiv)

  Od kada se baviš fudbalom i kako si se odlučio upravo za poziciju golmana?

  Prije fudbala bavio sam se košarkom 4 godine, ali ljubav prema fudbalu je prevladala i prebacio sam se na fudbal. Počeo sam 2015 godine, i evo ovo je već 5. godina kako treniram fudbal. Krenuo sam sa pozicijom napadača i pošto sam vidio da konstrukcijom nisam baš za tu poziciju, probao sam i neke druge i nekako kako sam stao na gol osjetio saam da je to to i tako je krenulo.

   

  Reci nam nešto više o klubu u kojem trenutno treniraš, tvom treneru, koliko su općenito tvoji treneri imali utjecaja na tebe, na razvoj tebe kao igrača, ali i tvoje ličnosti općenito?

  O trenerima mogu reći samo najbolje, stvarno su se potrudili da naučim nešto od njih i da dobijem priliku. Trener koji mi je prvi dao šansu da stanem na gol iako je to bilo jako nesigurno i rizično u tom momentu je  bio  Iso Ahmetović. On mi je onako prvi put rekao: “Saviću stani na gol, probaj!” tako da njemu imam potrebu posebno da se zahvalim. Bilo je tu još trenera od kojih sam puno naučio, a izdvojio bih još Branislava Berjana i sadašnjeg trenera Fadila Žerića. Od svakog trenera uvijek mogu nešto naučiti tako da je svaki trener sa sobom nosi novo iskustvo i novo znanje.

   

  FOTO: Damir Savić (privatni arhiv)

  Kakvi su tvoji planovi i ciljevi u budućnosti kada je u pitanju fudbal?

  Sad za sad nemam nekih velikih planova, moja želja od malena je i prije nego sam se aktivno počeo baviti da jednog dana zaigram za prvi tim Željeznicara i to mi je trenutno najveći san… a za ostalo vidjecemo…

   

  Kompletan tekst pročitajte klikom OVDJE.

   

  FOTO: Damir Savić (privatni arhiv)

   

  IZVOR: ftsnews/DOBARPORTAL

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Must Read

  spot_img