VIRTUOZ NA HARMONICI: Lambadom kroz Balkan sa maestrom Samirom Nurkićem 

0
207

Harmonikaš Samir Nurkić svakim novim videom oduševljava publikom širom regiona. Cijela priča oko numera na harmonici i Samirovog izvođenja počela je u februaru ove godine izlaskom viralnog videa na kojem je Nurkić pokazao kako se na Balkanu sviraju “Zvončići”, nakon čega je u oktobru demonstrirao kako se uspavljuju djeca na Balkanu.

 

Sada je za svoju publiku pripremio nešto novo. Ovaj put na harmonici je odsvirao i dočarao kako narodi na Balkanu doživljavaju i kako im „zvoni u uhu“ hit „Lambada“ koji se pojavio krajem 80-ih godina prošlog vijeka i stekao planetarnu popularnost. 

 

– Došlo je vrijeme za novi video. Svi su pitali kada ćeš nas ponovo provesti kroz Balkan sa nekom pjesmom. Ovog puta ne obrađujemo ni dječiju ni božićnu pjesmu. Ovog puta to je svjetski hit. I to nećemo bilo koju pjesmu, nego uzimamo Lambadu. Kako tu lambadicu doživljavaju ovi naši narodi, kako im zvoni u uhu, kako je sviraju na Balkanu – kaže Samir Nurkić u videu za koji je na društvenim mrežama dobio veliki broj pohvala za novu izvedbu.

 

SAMIR NURKIĆ (privatni album)

 

Na svakom nastupu ovaj vanserijski muzičar, koji je rođen u Zagrebu, a čiji su roditelji porijeklom iz Bosne i Hercegovine, dobija velike aplauze, a početkom naredne godine planira i mini turneju po Bosni i Hercegovini.

 

Kako se lambada svira širom zemalja na Balkanu u izvođenju odličnog Samira Nurkića, poslušajte na videu ispod.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.