VEČERAS U SARAJEVU: Promocija knjige “Kako (pro)voditi ljubav” autorice Vahide Djedović

Vahida Djedović došla je u Sarajevo specijalnim povodom, naime u pitanju je promocija nove knjige. Večerašnja promocija otvorenog je tipa, pa vam želimo preporučiti da i vi posjetite ovaj vrhunski događaj.

Promocija knjige “Kako (pro)voditi ljubav”, autorice Vahide Djedović, koja će se održati danas, 11. 11. 2019. u 19h u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovine. Na promociji će govoriti: dr. Vahida Djedović, psihoterapeut i autor, dr. Hariz Halilović. socijalni antropolog, RMIT University Melbourne i mr. sc. Aida Kršo, Institut za jezik. Moderator promocije je Meliha Mulahalilović-Žiško.

 

 

Vahida Djedović danas je jedna od najčitanijih bosanskohercegovačkih autorica savremenog doba, a pored toga što je psihoterapeutkinja i spisatejica, aktivna je i kao kolumnistica i naučnica. Njena prva knjiga, Obući košulju sretnog čovjeka, za kratko vrijeme postala je omijena ženska literatura, a rado su je čitali i muškarci. Kao psihoterapeutkinja, svoje priče bazira na ličnom iskustvu, a svi njeni likovi, govore o svakodnevnim ljudskim problemima i egzistencijalnim pitanjima, koje ona pokušava riješiti i odgovoriti na njih. Druga knjiga Terapeut ljubavi otvara raspravu o različitosti između zaljubljenosti i ljubavi te o različitostima ljubavnih problema koji muče žene i, posebno, koji muče muškarce. Treća knjiga Kako (pro)voditi ljubav bazira se na pretpostavkama o romantičnoj ljubavi te kako nas takva ljubav često razočara i kako utječe na nas da sklapamo brakove, odlazimo u tuđe krevete, uništava nam živote, ali na kraju nam daje preporuku za zdrave i stabilne ljubavne odnose.

 

Vahida je jedna od najpoznatijih psihoterapeutkinja u Bosni i Hercegovini, ali i u regionu. Za vrijeme studija književnosti, put ju je odveo na Kliniku za psihijatriju, a ovaj opet na obrazovanje iz psihoterapije. Analitička psihoterapija i književnost, otvorili su joj druge mogućnosti, pa je ovaj spoj napisala u svojoj magistarskoj radnji, kao biblioterapiju koja se izuzetno korisno pokazala u radu sa djecom do dvanaest godina. Doktorirala je na vezi između kreativnosti i emocionalne inteligencije, na Pedagoškom fakultetu. Rad na Klinici za psihijatriju omogućio joj je odlično poznavanje psihopatologije.

 

 

Radi kao gostujući predavač na nekoliko univerziteta, vodi seminare, radionice i konferencije o ljubavi, sreći, uspjehu, odnosno, o svemu onome što današnjem čovjeku nedostaje za ispunjen život.

Živi i radi u Tuzli i Beogradu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.