More
  HomeMUZIKANOVI ALBUM JE TU: Sarajevski bend Činčila snimio nove pjesme!

  NOVI ALBUM JE TU: Sarajevski bend Činčila snimio nove pjesme!

  Sarajevski alternativni bend “Činčila” objavio je svoj drugi po redu studijski album “Bez oblika”, pod etiketom izdavačke kuće “Lampshade Media” iz Beograda.

   

  Album “Bez oblika” se pretežno bavi tematikom koja je životno aktuelna za mlade danas, ali i za sve one generacije koje „robuju“ usljed društvenih kretanja prouzročenih surovim tranzicijskim procesima ka globalnom kapitalističkom režimu, u kojem konzumerizam diktira vrijednosti, i uspostavlja sistem u kojem je svaki vid individiualnosti suvišan, gdje na kraju i sama umjetnost opstaje samo kao roba.

  Tekstovi na albumu tematski predstavljaju autorsko viđenje doživljaja mladih ljudi u odnosu na njihovu perspektivu te preispitivanje sebe i okruženja u kojem se nalaze, stila života koji izgleda da je neminovan i nametnut. Pozicija mladih u današnjem društvu je komplikovana i u sistemu ne obećava toliko pozitivnu budućnost, što ima i jak utjecaj na emotivno stanje današnjeg mladog čovjeka.

  Frontmen benda, Vanja Solaković, kaže da je album “Bez oblika” prvenstveno za one što “vide, čuju i misle”! To se očigledno odnosi na progresivnu manjinu, koja je po njegovom mišljenju i globalno jedina nada da se stvari okrenu ka pozitivnijem, te smatra da se treba što više i naročito kroz umjetničko djelovanje, održavati progresivnost koju pruža omladina. 

  Činčila je u sklopu ovog albuma najavila i mnogobrojne promotivne koncerte širom regiona.

  Mix i mastering albuma je radio Haris Saračević, a audio inžinjer je bio Kemal Sulejmanović.  

  Album “Bez oblika” je dostupan na svim online servisima te u fizičkom izdanju koje možete nabaviti direktnom narudžbom preko Facebook stranice benda. 

   

  Album možete poslušati na ovom linku.

   

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Must Read

  spot_img