More
    HomeDRUŠTVOBEOGRAD: Ponovo smo slikom UŽIVO na protestima u Srbiji

    BEOGRAD: Ponovo smo slikom UŽIVO na protestima u Srbiji

    U 18 sati u Beogradu su nastavljeni protesti koji su prekinuti jutros oko četiri sata nakon intervencije specijalne policije.

    Sinoć je u ovome gradu došlo do sukoba demonstranata i policije, što je uzrokovalo desetine povrijeđenih i veliku materijalnu štetu.

    Na današnjoj konferenciji za štampu predsjednik Aleksandar Vučić je kazao kako on upravo imenuje mandatara Vlade, te da ima dvije trećine u Skupštini RS i nema straha od protesta. Optužio je “regionalne snage”, ali i vanjske političke snage za podrivanje mira u Srbiji, smatrajući ove proteste montiranim.

    Čak je uz medijsku podršku, među kojima se ističe PINK televizije, indirektno kazao i kako izvještavanje N1 nije slučajno. Na televiziji PINK tokom cijelog dana gosti i voditelj Predrag Sarapa isticali kako kolege N1 likuju nad situacijom u Srbiji, te zajedno sa “neprijateljima” ugrožavaju mir “pristojnih” građana. Prozivali su reporterku kako je “slavodobitno” izvještavala sa ulica i pokazivali “njenu neprofesionalnost”.

    U vijestima iste televizije voditeljka je imenom i prezimenom etiketirala pojedine demonstrante i govorila o kriminalnoj i nasliničkoj prošlosti lica, a da nije ponudila niti jedan dokaz za tu tvrdnju.

    Slučajno ili ne, na konferenciji u 15 sati ista lica i podatke pročitao je i predsjednik Aleksandar Vučić

    Reagovali su brojni zvaničnici, među njima i član predsjedništva Milorad Dodik, koji je iskazao svoju podršku vladajućoj strukturi.

    Demonstranti u Srbiji protestuju zbog restriktivnih mjera Corona virusa, lažnih vijesti o dobrom stanju u bolnicama te države, kako kažu nezadovoljni su i izdavanjem Kosova, brojem migranata ….. Mnogo je pitanja kojima građani nisu zadovoljni i večeras se okupljaju ispred Skupštine.

    Uživo prenos možete pratiti na linku ispod:

     

    Must Read

    spot_img