More
    HomeMODASONJA RISTIĆ: Neopterećenost je dobar ključ za glavni bezvremenski stil

    SONJA RISTIĆ: Neopterećenost je dobar ključ za glavni bezvremenski stil

    Sonja Ristić iz Sarajeva školovana je maserka s višegodišnjim iskustvom. Nakon završene Srednje medicinske škole, završila je Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja te Višu školu za fizioterapeute.

    U razgovoru za dobarportal.net ističe da je u redu pratiti modne trendove, ali i ne pratiti ih.

    „Nema pravila kako se odijevati. Svako bi trebao da nosi ono u čemu se osjeća najbolje. Neopterećenost je dobar ključ za glavni bezvremenski stil“, govori Sonja Ristić.

    Zatim nam je otkrila i koja je njena omiljena odjevna kombinacija.

    „Moja omiljena odjevna kombinacija je uglavnom casual, poput majice ili košulje i farmerica. Preferiram klasični stil odijevanja, za koji mislim da je vrlo elegantan“, priča naša sagovornica.

    Potom je izdvojila nekoliko beauty savjeta za sve djevojke.

    „Kožu hidratizirajte pod tušem i redovno koristite mlijeko za tijelo. Šamponi s pigmentom mogu produžiti postojanost boje kose. Nemojte čuvati skupe proizvode samo za posebne prilike jer koža je nešto što treba pravu i kvalitetnu njegu i šminku“, jasna je ova zanosna djevojka.

    Dodaje da lično ne koristi mnogo šminke, iako ima mnogo kozmetičkih preparata.

    „Uglavnom koristim proizvode za njegu lica, maskaru, puder, korektor i sjaj za usne. Imam mnogo proizvoda koje nikad nisam ni isprobala, ali uvijek gledam da sve što koristim bude kvalitetno“, navodi Sonja Ristić.

    Nastavlja da je u potpunosti za estetske zahvate, ali bez pretjerivanja.

    „U redu je napraviti neke korekcije na sebi, ali u minimalnoj mjeri. Nažalost, danas mnoge djevojke pretjeruju s tim, no to je stvar izbora. Ja na sebi još uvijek nemam nijednu korekciju, ali to ne znači da ih u budućnosti neću uraditi“, izjavljuje naša sagovornica.

    Mišljenja je da naše društvo itekako ima predrasuda prema mladim, lijepim i uspješnim djevojkama.

    „Kod nas, nažalost prevladava ljubomora i zavist, što je u svijetu sasvim normalno. Kod nas će ljudi sve oprostiti, ali da si lijep i uspješan nikada“, napominje ova atraktivna djevojka.

    Priznaje da na komentare više ne obraća pažnju, jer su izgubili smisao.

    „Mali broj muškaraca će ti reći iskreno neki lijep komentar od srca. A moj tip muškarca je da je kulturan, vaspitan, džentlmen, da ima te neke osnovne manire, da stoji ispred žene, da je mentalno jači od nje, to je pravi muškarac“, kazuje Sonja Ristić.

    Ne krije da ima mnogo planova i za budućnost, ali da se danas, nažalost, ne može mnogo unaprijed planirati.

    „Ostvarila sam se na dosta polja, imam svoj posao, želim mnogo da putujem, da uživam u životu, to poručujem svima, volite se, uživajte jer život je jedan i prolazi, a stvari se ne ponavljaju nikad više“, zaključuje naša sagovornica.

    Must Read

    spot_img