AMINA DUMPOR: Pratim modne trendove i volim da eksperimentišem

Amina Dumpor iz Mostara studentica je kriminalistike, a ova 20-godišnja djevojka uspješno se bavi i modelingom.

Kako ističe u razgovoru za dobarportal.net još od malih nogu maštala je o tome da jednog dana postane model.

„Voljela sam gledati razna modna takmičenja, modne revije, apsolutno sve što ima veze s modom i ljepotom, što radim i dan danas, i ta moja ljubav prema modelingu raste iz godine u godinu i mogu da kažem da sam zaista presretna što sam ostvarila jedan od svojih ciljeva“, govori Amina Dumpor.

Dodaje da je ponosna na sebe, na svoj trud i rad, te na cijelu Fashion M organizaciju.

„Posebno sam ponosna na moju direktoricu Selmu Maličbegović koja je veoma profesionalna u svom poslu, zatim i na mogućnosti koje nam je dala, zaista imam samo riječi hvale za ovaj projekt i za sve ono na čemu je Selma radila, i na čemu radi. Ne mogu da ne spomenem European Fashion Pass koji se održao nedavno u Sarajevu, gdje mi je bila velika čast prisustvovati i nositi kreacije najboljih dizajnera. Također moram spomenuti i spot za pjesmu Lav (Nihad Fetić -Hakala) koja je snimljena u julu 2022. godine, gdje sam bila glavna uloga, i to mi je bilo prelijepo iskustvo koje ću zauvijek pamtiti, kao i mnoge projekte u kojima sam učestvovala“, navodi naša sagovornica.

Amina Dumpor (FOTO: Amina Dumpor, privatni arhiv)

Kazala nam je i šta je prema njenom mišljenju potrebno za uspjeh na modnoj sceni“

„Za uspjeh na modnoj sceni je ključno da budete svoji, da vjerujete u sebe, da nikada ne odustajete čak ni onda kada je najteže, morate da volite i da uživate u onome što radite kako bi bili uspješni, i najbitnije od svega je ljubav i želja prema tome“, naglašava ova Mostarka.

Potom nam je otkrila koja je njena tajna vitke linije. 

„Pa sigurno redovni treninzi i naravno pravilna ishrana, trudim se jesti što više zdravu hranu, ali naravno da i ja kao i svi imam dana kada jedem i slatkiše i slično, ali nakon toga obavezno idu kvalitetno odrađeni treninzi“, izjavljuje Amina Dumpor.

Amina Dumpor (FOTO: Amina Dumpor, privatni arhiv)

U njenoj kozmetičkoj torbici se nalaze osnovne stvari, korektor, puder, karmin i sjaj za usne.

„Što se tiče svakodnevne upotrebe, koristim najviše drogerijsku kozmetiku, dosta vodim brigu o licu, redovno idem na tretmane lica i pazim šta koristim, šminkam se minimalno, volim da to bude što prirodnije“, priča sagovornica.

Obznanila nam je i koja je njena omiljena odjevna kombinacija.

„To je definitivno klasična crna haljina koju iskombinujem s nekim dobrim štiklama. U tome se uvijek najbolje osjećam“, riječi su ove Mostarke.

Tvrdi da nema ništa protiv estetskih zahvata kod djevojaka sve dok su u nekim granicama normale.

„Ne treba pretjerivati, mislim da se djevojke najviše odlučuju da rade usne, nos, popunjavanje jagodica, dok ostalo naravno sve zavisi šta ko voli i šta se kome sviđa“, napominje Amina Dumpor.

Amina Dumpor (FOTO: Amina Dumpor, privatni arhiv)

Mišljenja je da su društvene mreže idealne za modne trendove.

„Mogu reći za sebe da pratim modne trendove i da volim da eksperimentišem, volim vidjeti nešto novo, neobično i to primijeniti“, poručuje sagovornica.

Nastavlja kako svakoj ženi prija kada dobije neki kompliment, pa tako i njoj.

„Što se tiče komentara muškaraca ne mogu reći da ne dobivam mnogo komentara, komplimenata, posebno sada, ali uspijevam se nositi s tim i ne predstavlja mi nikakav problem. U početku jeste bilo malo neobično, ali vremenom sam se navikla i na to“, priznaje ova Mostarka.

Na kraju razgovora iznijela je i svoje planove za budućnost.

„Želim završiti fakultet, truditi se da budem što bolja verzija sebe, san o tome da postanem model mi se konačno ostvario tako da ću ubuduće raditi na tome da budem što bolja i bolja, kako u poslu modela tako i generalno u životu. Očekujem i vjerujem da ću uspjeti u svemu jer sam mnogo uporna i sve ono što sam zacrtala sebi ću jednog dana i sigurno ostvariti“, zaključuje Amina Dumpor.

Amina Dumpor (FOTO: Amina Dumpor, privatni arhiv)