DR. FIKRET ARNAUT: Doživljaj objavljivanja knjige je kao radost roditelja kada mu se rodi potomak

Dr. Fikret Arnaut napisao je novu knjigu, pod nazivom “Tragovima Pejgambera”, koja sadrži kazivanja o Božijim poslanicima a.s.

U razgovoru za dobarportal.net istakao je kako je mnogo vremena proveo radeći na ovoj knjizi.

“Nadam se da će ovaj naslov biti nova radost ljubiteljima knjige. Još davno Sokrat je rekao: ‘Knjige su hladni ali pouzdani prijatelji'”, kazao je dr. Fikret Arnaut,

Posebno se zahvalio recenzentima dr. Sedadu Bešliji, dr. Rašidu Duriću i rahmetli dr. Kemalu Bašiću, koji je preminuo na dan kada je knjiga izašla iz štamparije.

“Jedan od recenzenata ove moje knjige dr. Kemal Bašić, rahmetli, se spuštao u kabur, na putu povratka svome Gospodaru, a meni je u ruke stigla iz štamparije knjiga. Onaj osjećaj kada se smjenjuje u srcu tuga i radost. Tuga zbog rastanka s ahbabom školskim, koji je bio doktor historije, i svojim potpisom dao podršku i recenzirao ovu historijsku knjigu, i radost kada se doživi da knjigu, na kojoj se radilo dugo vremena, možete osjetiti u ruci”, rekao je dr. Fikret Arnaut te se zahvalio i lektorici Emini Kamenarević, kao i dizajneru Eldinu Mehmedović

Naglasio je da je doživljaj objavljivanja knjige kao radost roditelja kada mu se rodi potomak.

“Jedne prilike sam slušao dr. Ferida Muhića, koji je poredio radost autora kada doživi objavljivanje knjige, da nije ništa manja od radosti koju ima roditelj kada mu se rodi potomak. Molim Allaha Milostivog da mu riječi koje je upisao u ovu knjigu budu trajna sadaka iz kojih će mu se bilježiti dobro djelo, sve dok traje. Baš onako kako nas je obradovao Pejgamber u hadisu, naglasivši da za tri stvari teče nagrada i nakon smrti. Jedno je i  ‘Znanje korisno’. Volio sam da je naš rahmetli Kemal doživio radost viđenja knjige. Zamolio bih prijatelje, koji žele da rahmetli Kemalu prouče El-Fatihu”, zaključio je dr. Fikret Arnaut.