More
    HomeDOBARDOBRE PRIČEIRMA SPAHIĆ: Navikli smo na fast fashion i ne izlazimo iz tog...

    IRMA SPAHIĆ: Navikli smo na fast fashion i ne izlazimo iz tog okvira

    Sarajka Irma Spahić, koja trenutno živi u Mostaru, diplomirana je ekonomistica koja radi na poziciji software developera. Ova 24-godišnja djevojka zaljubljenica je u putovanja i more, kao i svaki tipični strijelac.

    U razgovoru za dobarportal.net ističe da je nakon završetka studija na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu odlučila promijeniti svoj profesionalni put i usmjeriti se na IT sektor.

    “Ova odluka nije samo značila promjenu zanimanja, već i promjenu grada. Iako sam zakoračila u svijet tehnologije, nisam se potpuno odrekla marketinga, analize i finansija. Volim reći da sada kombinujem oboje, što smatram svojom prednošću u odnosu na druge. Iako se na prvi pogled IT i ekonomija mogu činiti nespojivima, zapravo imaju mnoge zajedničke tačke”, kaže Irma Spahić.

    Dodaje da svaki novi dan u životu jednog software developera donosi nove izazove, te da niti jedan dan nije isti kao prethodni.

    “Nikada ne znate kakav vas izazov očekuje i uvijek postoji nešto novo za naučiti. Svakodnevno se usavršavamo i proširujemo svoja znanja, što čini ovaj posao dinamičnim i uzbudljivim. Također, u kompaniji u kojoj trenutno radim okružena sam veoma kvalitetnim, mladim ljudima, punim znanja koje nesebično dijele, stoga vjerujem da je ovo bio pravi izbor za mene”, priča naša sagovornica.

    Ne krije da voli pratiti šta je novo na modnoj sceni, šta je u trendu i koje su boje “in” ove sezone, ali svakako da svoj stil gradi prema onome što joj se dopada i u čemu se osjeća najbolje.

    “Nažalost, navikli smo na fast fashion i ne izlazimo iz tog okvira, pa tako ništa ne traje duže od nekoliko mjeseci. Omiljena odjevna kombinacija za koju mislim da ne možete pogriješiti su definitivno hlače i sako. Trenutno ih možete pronaći na svakom koraku i u svim mogućim bojama, uz neku košulju za poslovnu varijantu ili elegantnu bluzu za večernji izlazak – pun pogodak. Ova kombinacija može biti jako ženstvena i vanvremenska”, navodi ova mlada Sarajka.

    Nastavlja da u kozmetičkoj torbici uvijek ima kremu sa zaštitnim faktorom, maskaru i korektor.

    “U posljednje vrijeme jako volim isprobavati rumenila u svim formama – praškasta, tekuća, kremasta, pa se često nađu u mojoj kozmetičkoj torbici. Mislim da je ovih nekoliko stvari dovoljno za makeup look za svaku priliku”, izjavljuje Irma Spahić.

    Potom je izdvojila jedan beauty savjet za sve djevojke.

    “Njegujte kožu i štitite je, ponašajte se prema njoj kao prema cvijetu i obavezno nanosite SPF. Nije nužno pratiti trendove, kao ni isprobavati svaki beauty trik koji ste vidjele na TikToku. Birajte kvalitetne proizvode i radite isključivo ono što prija vašoj koži”, kazuje naša sagovornica.

    Prema njenim riječima, sigurna je da naše društvo ima predrasuda prema mladim, uspješnim i lijepim ženama.

    “U ovom društvu je teško biti uspješna žena. Koliko god se pozivali na ravnopravnost, daleko smo od toga. Ženama se ne oprašta ništa, a pogotovo ne uspjeh. Stoga se trebamo držati zajedno i pružati ruku jedna drugoj. Mnogo je velikih žena koje su promijenile svijet, od znanstvenica, sportistkinja, političarki, pa kad već razgovaramo o modi, spomenut ću i samu Coco Chanel. U njima trebamo tražiti uzore. Imam sreću da sam okružena predivnim i uspješnim ženama, kako u privatnom tako i u poslovnom okruženju”, govori ova harizmatična djevojka.

    Na kraju poručuje da nikad ne planira previše unaprijed.

    “Neka sve ide svojim tokom i desi se onda kad bude vrijeme za to. Tek sam na početku karijere i za sada se želim posvetiti tome. Osim toga, voljela bih ostvariti neke želje za koje do sada nisam imala priliku, ali sve u svoje vrijeme”, zaključuje Irma Spahić.

    Must Read

    spot_img