More
    HomeMODAMERIMA MEKIĆ: Harizma i ljubaznost su ključ uspjeha u modelingu

    MERIMA MEKIĆ: Harizma i ljubaznost su ključ uspjeha u modelingu

    Merima Mekić, 22-godišnjakinja iz Banovića, vlasnica je uspješne cvjećare i od ove godine studentica psihologije na Univerzitetu u Tuzli.

    Osim što uspješno vodi svoj posao, ova djevojka uživa u jogi i svakom danu, a od malih nogu gaji interes i za modeling.

    “Interes za bavljenje modelingom počinje otkako znam za sebe. Sjećam se da sam za 6. rođendan htjela štikle i kada su me pitali zašto, rekla sam da želim biti manekenka”, prisjeća se Merima Mekić.

    Potom nam je otkrila i šta je neophodno za uspjeh u svijetu modelinga.

    “Smatram da je za uspjeh u svijetu modelinga najvažnija harizma i ljubaznost kao i generalno u životu. Smatram da se samo s dobrim izgledom ne može uspjeti”, ističe naša sagovornica.

    Ne krije da je u svojoj dosadašnjoj karijeri ostvarila brojne uspjehe.

    “U dosadašnjoj karijeri mogu reći da sam ponosna na svaki poziv i priliku. Istakla bih festival mode Golub Mira u Crnoj Gori. Mogu najaviti izbor za Miss Turizma 2024. koji će biti održan u oktobru u Kini, a ja imam tu čast da predstavljam našu ponosnu Bosnu i Hercegovinu”, govori ova harizmatična djevojka.

    Dodaje da su haljine njena omiljena odjevna kombinacija.

    “Definitivno je moje samopouzdanje mnogo snažnije u haljinama. Svoj stil smatram minimalističkim, a opet s vremena na vrijeme volim da se istaknem u nečemu nesvakidašnjem”, navodi Merima Mekić.

    Kada je riječ o kozmetici, njena torbica je puna proizvoda za njegu kože, dok maskara nikada ne izostaje.

    “Moja kozmetička torbica sadrži najviše kreme za njegu, bez kojih se ne može. Maskara je uvijek obavezna. Mogu reći da uživam uljepšavajući se čak i kada nemam neku posebnu priliku”, izjavljuje naša sagovornica.

    Zatim je izdvojila jedan savjet drugim djevojkama.

    “Najvažnije je da zavolite sebe, bez uspoređivanja, jer smatram da smo svi jedinstveni i lijepi na svoj autentičan način”, naglašava ova zanosna djevojka.

    Primjećuje da naše društvo ima predrasude prema lijepim i uspješnim ženama.

    “Smatram da naše društvo itekako ima predrasude prema lijepim i uspješnim ženama, ali to mene lično ne pogađa jer smatram da svako negativno razmišljanje kreće od vaših ličnih osjećaja. Definitivno je recept za mir samo ljubav prema sebi”, kaže Merima Mekić.

    Na kraju razgovora iznijela je i svoje planove i želje.

    “Po pitanju mojih planova i očekivanja, planiram da budem sretna i da iskoristim svaku pruženu priliku i novo iskustvo. Voljela bih na kraju ovog intervjua da odam posebnu zahvalu mojoj velikoj podršci i prijateljici, zaista posebnoj ženi, Husneti Tupković”, zaključuje naša sagovornica.

    Must Read

    spot_img