More
  HomeDOBARDOBRE PRIČEMLADA UMJETNICA: Valentina Stojanović sama osmislila i sašila svoju matursku haljinu

  MLADA UMJETNICA: Valentina Stojanović sama osmislila i sašila svoju matursku haljinu

  Matursko veče je jedno od važnijih događaja za mlade, a za Valentinu Stojanović iz Doboja bilo je prilika da još jednom pokaže svoju kreativnost.

  Naime, ova mlada umjetnica koja se od malih nogu bavi umjetnošću, izražava kreativnost u svakom segmentu. Često za sebe zna reći da je drugačija, da možda i nije toliko shvaćena u svojoj sredini, ali ju to ne sprečava da svakim danom bude kreativnija i uspješnija.

  Svoje školovanje započela je u Tehničkoj školi u Doboju kao veoma tiha i povučena, a kako kaže, nakon četiri godine stasala je u jednu samostalnu, komunikativnu i posvećenu osobu.

  Kako je matura kruna odrastanja i obrazovanja, Valentina je naravno za ovu prigodu, sama osmislila haljinu, ali ju je sama i izradila.

  “Još u septembru prošle godine, znala sam da je već vrijeme da počnem sa prikupljanjem ideja, kakvu haljinu odabrati, kakvu šminku i frizuru. Ništa nisam prepuštala slučaju, uhvatila sam se igle i konca i započela. Moja majka, veliki kreativac i ja započele smo jednu veliku avanturu. Nije bilo lako, priznajem, zahtijevalo je mnogo vremena i strpljenja, ali na kraju moj trud se isplatio. Mama i ja smo satima sjedile, šile, ja sam danima lijepila svaki cirkončić i biser na istu. Oduševljena sam krajnjim rezultatom. Meni nije bio cilj da budem najljepša, da moja haljina bude svima lijepa, ja sam željela da se taj dan osjećam ponosno i posebno, da budem svoja i da tom haljinom ozvaničim kraj svog djetinjstva i školovanja”, rekla je uvijek nasmijana i pozitivna Valentina. 

  Nju i njenu haljinu fotografijom je ovjekovječio mladi fotograf Severin Todorović, piše Mondo.ba.

  Must Read

  spot_img