More
  HomeDOBARZANIMLJIVOSTITRANSFORMACIJA STOLJEĆA: Apsolutna snaga jednogodišnje igre Jupitera sa Uranom

  TRANSFORMACIJA STOLJEĆA: Apsolutna snaga jednogodišnje igre Jupitera sa Uranom

  Sigurna sam da u posljednje vrijeme svi imamo poteškoće u nastojanju da uskladimo familijarne odnose i da istovremeno sa njima uskladimo poslovne, a da pri tome zadržimo zdravo razmišljanje i održimo stanje stresa na nekom tolerantnom nivou. Pripremite se, to je upravo momenat prilagodbe koju sa sobom nosi Jupiter u Blizancima. Ipak, to je planet koji vlada nad optimizmom i pravdom, a upravo je ušao u svoju suprotnost. Time sam odlučila da je možda za sve Vas, dragi moji najbolje da dam sugestije na koji način da se nosite sa ovako temperamentom promjenom. Ne brinite, neće dugo trajati, nekih tridesetak dana.

  Naravno, Jupiter ostaje u ovom znaku godinu dana i sa sobom donosi intelektualnu i komunikacijsku transformaciju koja će trajati tačno godinu dana. Ne zaboravite da bijeli mjesec koji predstavlja sve najčišće i najduhovnije u nama je u Blizancu skupa s Jupiterom i označava da naši ciljevi koje vodi logika su upravo ono za što vrijedi da se zalažemo.

  Postoji prirodni ples Urana i Jupitera koji u memoriji kozmičke energije traje onoliko koliko i nama traje treptaj oka. No za nas, taj period je godina dana. Naime, ovih dana Jupiter formira trigon sa Plutonom u Vodoliji, a u ova doba naredne godine Jupiterovo mjesto mijenja Uran i on formira trigon sa Plutonom. U toku ove godine dolazi do ogromnih promjena koje su fokusirane na intelektualne i komunikacijske vještine čitavog svijeta i sa njima dolazi do revolucije unutar koje će svako od nas nepovratno izgubiti dio sebe, a umjesto njega dobiti naprednu verziju. Oni koji budu odolijevali promjenama, sigurno neće dio sebe izgubiti, ali  će isto onemogućiti.

  Nego, krenimo u ono najbitnije, a to su temelji. Temelj kada gradimo kuću je u svojoj osnovi kamen, ali kada gradimo budućnost je jednak omjer inteligencije i intuicije. Ono što nas najviše ometa je upravo nedostatak samopouzdanja i uvjerenje da stvari ne možemo promijeniti ako promijenimo sebe, s toga hajmo krenuti sa razjašnjenjem 3 faze prilagodbe na kosmičke energije koje nam dolaze.

  Te tri faze trajat će narednih tridesetak dana i najbitnije od svega je da prepoznamo na sebi njihovo zračenje. Najbrže i najuspješnije će se ovim izazovom baviti sva tri vazdušna znaka, a od vatrenih strijelac, dok će najteže se s ovim nositi svi zemljani znakovi, a od vodenih škorpija. Kako bi olakšala, napisati ću sve prema fazama, a za svaku fazu pomenuti ću znakove koji će biti pod izazovima.

  1. Faza je u kojoj ćemo imati osjećaj da sve ono što volimo i što nam stvara elan postaje pod nekim bremenom patnje i muke. Imat ćemo problem razjasniti da li smo mi ludi ili naša okolina, ali ovo je zbog uticaja Saturna koji će kvadrirati sa Venerom, Suncem i Merkurom pa na taj način će se stvoriti pritisak na energiju Jupitera koja će nas podsjećati da optimizam leži u razumijevanju nepoznatog. S toga, umjesto bijega od onoga što nas plaši, vrijeme je za stvaranje mehanizma u kom ćemo to isto naučiti da jurimo. Izazov će ovdje biti veliki za rakove, kojima će njihova senzualnost biti kamen spoticanja. Najbolje će proći bikovi od kojih možemo svi naučiti koliko je bitna stabilnost pri donošenju odluka. Ovaj period traje narednih desetak dana.

  2. Faza je jako bitna! U njoj ćemo spoznati ko su osobe i stvari kojima se bavimo, a da su zaista dio naše duše i emocija. To ne bi spoznali da Saturn nije stvorio pritisak u prošloj fazi. Ako smo poslušali sebe i suočili se sa strahovima, onda u ovoj fazi ćemo ojačati i pripremiti za transformaciju sve što nam je srcu drago. Zapamtite,  komunikacija i intelekt su nam sada istinski i vrijedni alati. Kvadrat s Neptunom bi mogao poremetiti ribama planove i natjerati ih da ovise o intelektu, umjesto o intuiciji. Znak Škorpije, Blizanaca i Ovna će biti zbog jakog uticaja Marsa spremni da kroz ovu fazu uče  i druge kako da sačuvaju ljubav kroz promjene koje slijede. Ova faza raje narednih deset dana nakon prve faze.

  3. Faza stabilizira energije. Daje veliku snagu i stabilnost Merkuru kroz solidne aspekte sa Neptunom. Zbog aspekta sa Uranom, u ovoj fazi ćemo biti sposobni tačino uspostaviti parametre naših djelovanja u narednom periodu transformacije. Jako je bitno da smo naše ciljeve, osobe i aktivnosti koj volimo uspostavili na dobrom temelju u drugoj fazi. Povoljan odnos Venere sa Saturnom i Marsom sada daje i snagu da napokon prihvatimo neke od osobina nama dragih ljudi kao i rizika te da nađemo ispravne strategije. Iskoristit treba ovaj period da se uspostave različite strategije za posao, privatni život i dalje. Ovo je pomalo izazovan period za Škorpiju koja će se morati odreći osvetničkih poriva zarad uspjeha, a dosta dobar period za Djevicu i Blizanca koji bi logički i komunikacijski znali uspostaviti temelje za budućnost. Konsultirajte se s prijateljima u ovim znakovima u tijeku ove faze!

  Ukoliko je potrebno da se konsultirate, javite se na mail: akristaloterapija@gmail.com

  Must Read

  spot_img