SARA VASIĆ: Volim kako se kroz modu može izraziti ličnost i stil

Sara Vasić studentica je Ekonomskog fakulteta, a ova 19-godišnja djevojka iz Doboja već nekoliko godina uspješno se bavi modelingom.

U razgovoru za dobarportal.net ističe da ljubav prema modelingu gaji od djetinjstva.  

„Interes za modelingom kod mene je započeo još kao tinejdžerke. Oduvijek sam bila fascinirana modnim svijetom i umjetnošću koja se krije iza svake fotografije. Volim kako se kroz modu može izraziti ličnost i stil“, govori Sara Vasić.

Dodaje da je jedan od najvećih izazova u modelingu taj što ne vidi svako isto svijetlo u modelima.

„Svaki klijent ima različite zahtjeve i očekivanja, pa se moramo prilagoditi i pokazati se na različite načine. Također, bitno je da ostanemo autentični i predstavimo svoju jedinstvenost. Osim toga, u modelingu se često suočavamo s konkurencijom i zahtjevima za stalnim usavršavanjem. Ali upravo ti izazovi čine ovaj posao uzbudljivim“, kaže ova mlada djevojka.

Sara Vasić (FOTO: Privatni arhiv)

Nastavlja da nije puno izbirljiva što se tiče kozmetike.

„Volim da eksperimentišem i isprobavam nove proizvode“, jasna je sagovornica.

Zatim je podijelila i neke beauty savjete drugim djevojkama.

„Pijte dovoljno vode i koristite hidratantne proizvode za kožu kako bi održala svježinu i sjaj. Također, ne zaboravite da uvijek skidate šminku prije spavanja kako bi koža mogla da diše. I najvažnije, volite i prihvatite sebe onakve kakve jeste“, izjavljuje Sara Vasić.

Sara Vasić (FOTO: Privatni arhiv)

Potom otkriva i koja je to njena tajna vitke linije.

„Moja tajna za tanku liniju je kombinacija genetike, zdrave ishrane i redovne fizičke aktivnosti“, navodi ova lijepa Dobojanka.

Nadalje, smatra da je ljubav nešto privatno i lično.

„Takve stvari ne bih da dijelim sa javnosti. Privlače me inteligentni momci koji imaju smisla za humor i dobro srce“, priča sagovornica.

Sara Vasić (FOTO: Privatni arhiv)

Upitali smo je i kako se nosi sa komplimentima.

„Cijenim lijepe riječi i komplimente, bez obzira od koga dolaze. Naravno, važno je da ti komplimenti budu iskreni i pristojni“, naglašava Sara Vasić.

Na kraju poručuje da se i u budućnosti planira istovremeno posvetiti obrazovanju i modelingu.

„Mislim da je to super način da se razvijem i ostvarim svoje ciljeve. Fakultet će mi pružiti znanje i vještine koje će mi biti korisne u budućnosti, a modeling će mi omogućiti da se izražavam kroz umjetnost i kreativnost. Naravno, bit će izazovno, ali sam spremna da se posvetim i pronađem ravnotežu između obaveza“, zaključuje ova ambiciozna djevojka iz Doboja.

Sara Vasić (FOTO: Privatni arhiv)