More
    HomeMODAALMEDINA TAHIROVIĆ: Samopouzdanje uz ustrajnost dovodi do značajnih dostignuća

    ALMEDINA TAHIROVIĆ: Samopouzdanje uz ustrajnost dovodi do značajnih dostignuća

    Almedina Tahirović studentica je Farmaceutskog fakulteta u Sarajevu i ova 21-godišnja djevojka od malena gaji ljubav prema modelingu.

    U razgovoru za dobarportal.net ističe kako je oduvijek imala neku posebnu povezanost sa modom.

    “Još tada sam zapažala i bila fascinirana ženama koje su elegantne i lijepo odjevene. Gledala sam manekenke u raznim časopisima, modne kreacije, modne revije, te željela da se jednog dana i ja u tome ostvarim. Već sa nekih 10 godina dobila sam priliku raditi dječije modne revije, naravno ne toliko profesionalno, ali tu je sve počelo i tu se ljubav i povezanost sa modom ojačala”, govori Almedina Tahirović.

    Dodaje da je 2018. godine potpisala svoj prvi profesionalni ugovor.

    “Ubrzo nakon toga počela sam sa radom: fotografisanja, snimanja, fashion week-ovi… Bilo je dosta toga, no moram priznati da su me svjetla modne piste najviše osvojila. Na moju inicijativu taj ugovor sam prekinula 2021. godine i počela da radim kao slobodni model, sa dosta angažmana, te slobodno mogu reći da mi ovako znatno više odgovara”, kaže sagovornica.

    Prema njenim riječima, apsolutno je bitno uložiti na izradu profesionalnog portfolia koji će pomoći privući potencijalne klijente u ovom poslu.

    “S druge strane, pored izgleda, ono što je veoma bitno jeste definitivno samopouzdanje. To je ono što se u ovom poslu gotovo pa najviše cijeni. Bez samopouzdanja, ne možemo odraditi kvalitetan posao. Ako ne vjerujemo u svoje vještine, nikada nećemo moći postići to stanje krajnje produktivnosti. Samopouzdanje uz ustrajnost dovodi do značajnih dostignuća, naročito u ovom poslu”, izjavljuje ova lijepa Sarajka.

    Ne krije da je najviše ponosna na to što je uspjela izgraditi svoje samopouzdanje upoznavajući ljude sličnih ciljeva kroz brojne angažmane, te što pored vrlo zahtjevnih fakultetskih obaveza uspjeva uskladiti i poslove modelinga koji također iziskuju mnogo vremena i odricanja.

    “Uvjerila sam se u to da se uz dobru organizaciju zasigurno možemo ostvariti na više polja. Što se konkretno saradnje tiče, izdvojila bih jednu za globalni brend Koton. Ne mogu da ne spomenem jedan nedavni događaj, na šta sam posebno ponosna. Dobila sam priliku da predstavljam Bosnu i Hercegovinu na evropskom takmičenju ljepote, te sam uspjela ući u top pet najljepših djevojaka, te ponijeti lentu Miss Elegancije”, navodi Almedina Tahirović.

    Nastavlja da je za njen izgled najviše zaslužna genetika, ali da vodi i računa o stvarima koje pospješuju vitku liniju.

    “Moja ishrana podrazumijeva konzumaciju visokokvalitetnih izvora proteina uz svaki obrok, uključujući plodove mora i nemasne komade mesa. Također, unos proteina mi pomože u povećanju osjećaja sitosti i poboljšanju kontrole apetita. Dijeta također podrazumijeva unos puno voća i povrća bogatog vlaknima, a oboje je povezano s gubitkom težine. S obzirom na to da sam dugi niz godina trenirala košarku, redoviti odgovarajući treninzi mi ne padaju teško. Ne mogu da ne spomenem povremeni post, za koji se pokazalo da povećava gubitak težine i smanjuje tjelesnu masnoću”, priča sagovornica.

    Otkriva da njena kozmetička torbica na prvom mjestu sadrži četkice za zube, kaladont, interdentalne četkice i konac za zube jer je za nju oralna higijena najvažnija.

    “Što se kozmetičkih preparata tiče tu su dnevna krema za lice (ljeti hidratantna, zimi hranjiva), a s obzirom na to da na licu najviše volim istaknuti oči, tu su i maskara, te neizostavna crna olovka. Zatim ruž, meni omiljeni mat Golden Rose u nijansi 34, kao i hidratantni i hranjivi balzam za usne sa SPF filterima. Tu su i set sjena, korektor, kompaktni puder, puder u kamenu, gel za obrve, rumenilo. Od ostalog bih navela vlažne maramice, kremu za ruke, pamučne tufere, te sredstva za skidanje šminke. Što se konkretno proizvoda tiče, izdvojila bih Cera Ve gel za čišćenje lica nakon čega nanosim La Roche-Posay serum s vitaminom C. Za područje oko očiju koristim Vichy Liftactiv njega s hijaluronskom kiselinom. Potom hranjivi balzam za usne SPF 20 Elizabeth Arden”, kazuje ova zanosna Sarajka.

    Kada su u pitanju njene odjevne kombinacije, vodi se izrekom “manje je više”.

    “Mala crna haljina je uvijek dobar izbor. Uz naglašenu šminku, upečatljiv nakit i cipele nema pogreške!”, tvrdi Almedina Tahirović.

    Prema njenom mišljenju, sitne korekcije koje će djevojci pomoći da popravi samopouzdanje su sasvim u redu.

    “Međutim, estetski zahvati koji djevojkama mijenjaju lični opis, gdje sve više djevojaka liče jedna na drugu mi je totalni apsurd. Svi mi imamo neke nesavršenosti, ali ipak mislim da tu svoju prirodu trebamo prihvatiti kakva jeste, a ne težiti ka savršenosti, jer na kraju krajeva niko nije savršen. Ja na svom licu, niti tijelu ne bih ništa mijenjala jer smatram da ni najbolje odrađen estetski zahvat ne može nadmašiti ono što nam je priroda darovala”, jasna je sagovornica.

    Smatra da su društveni mediji olakšali potrošačima otkrivanje i kupnju novih modnih artikala.

    “Pružajući platformu za korisnike da dijele svoju odjeću i označavaju brendove koje nose, društveni mediji su stvorili jednostavan način za druge korisnike da pronađu i kupe slične artikle. Tako da je utjecaj poprilično pozitivan. Bosna i Hercegovina ima mnogo kvalitetnih kako žena, tako i muškaraca koji se bave modom, te koji itekako svojim talentom imaju šta da nam plasiraju”, napominje ova privlačna Sarajka.

    Poručuje da je komentara uvijek bilo i da se trudi da se sa istim nosi na najbolji mogući način.

    “Na komplimente se trudim da odgovorim, no moram priznati da mi konstantno obasipanje komplimentima na osnovu fizičkog izgleda odvlači pažnju od te osobe. To mi je pokazatelj da je istoj toj osobi važna samo spoljašnja ljepota. Vanjski faktori svakako igraju važnu ulogu, ali nije uvijek dovoljno biti šarmantan samo prema vanjskim kriterijima. Meni je puno draže kada mi neko pohvali ponašanje i vaspitanje”, naglašava Almedina Tahirović.

    Što se tiče skorije budućnosti, izuzev dogovorenih snimanja, izdvaja takmičenje Top Model of Universe.

    “Dobila sam priliku da predstavljam Bosnu i Hercegovinu na tom takmičenju, te se sada intenzivno pripremam za to, što mi je trenutni prioritet. Dok što se tiče dalje budućnosti, svakako nakon završenih studija planiram intenzivnije da se posvetim modelingu i ostvarim sve ono o čemu maštam”, zaključuje sagovornica.

    Must Read

    spot_img