Amar Halimić posjetio 29. SFF: Neke stvari treba nazvati pravim imenom

Neke stvari treba nazvati pravim imenom, rekao je prije nekoliko dana nekadašnji model i “skandal majstor“, a danas mirni gradski dečko Amar Halimić.

Poznaju ga po rasipanju novca i skandaloznim događajima koji su, zajedno sa njegovom sestrom, ranijih godina izazivali pažnju javnosti i medija.

Na nedavno održanom SFF-u pojavio se mimo protokolarnog prolaska crvenim tepihom jer je, navode izvori, želio ispratiti festivalsku projekciju na dostojanstven način. Došli smo u posjed fotografija koje nam ukazuju da je, kasnije saznajemo, slijedom zbivanja prethodnih dana, odlučio festival posjetiti bez pompe u javnosti.

No, desila mu se jedna nepredviđena situacija, gledao je film u kojem se navodno propagira nasilje nad životinjama (nismo upućeni u detalje), a on kao veliki ljubitelj životinja ostao je zgrožen nakon projekcije koju je dostojanstveno i mirno ispratio do kraja, te s prisutnima razmijenio par rečenica nakon napuštanja projekcije.

Duboko razočaran dešavanjima koja su nas zadesila prethodnih dana (ubistva i nasilje), odlučio je pojaviti se na projekciji u bijeloj plahti koja simbolizira mir, čistinu duše i ljepotu uma. Htio je, saznajemo, odaslati poruku mira a to su okupljeni i primijetili te su mu uputili nekoliko zanimljivih komentara.

Nije se po pitanju ovoga javno oglašavao ni putem njegovih dobro propraćenih kanala na društvenim mrežama, te smo uvjereni da je odlučio ostaviti sve po strani i nastaviti dalje.

Halimić se povukao iz javnosti unazad nekoliko godina, a došli smo do informacije da su se on i njegova porodica upustili u poduzetničke vode. O čemu se tačno radi nismo uspjeli saznati ali smo došli do informacije da je u pitanju otvaranje jednog veoma luksuznog objekta u Sarajevu.

Za nadati se da je “Aki bosnian boy”, kako se zvao na društvenim mrežama, nakon godina provedenih na stranicama medija obojenih žutilom, ipak odlučio krenuti nešto ozbiljnijim životnim stazama.

Fotografije do kojih smo došli, napravljene su prije nekoliko noći u toku odlaska na pomenutu filmsku projekciju. Dokaz su da, nekad raskošni i “sve ovo ja” dečko ipak razmišlja o nešto mirnijem nastavku, do jučer burnog mladalačkog života.