More
    HomeDOBARDOBRE PRIČEAJLA HADŽIĆ: Vjerujem da ću uspjeti i van zemlje da šaljem svoje...

    AJLA HADŽIĆ: Vjerujem da ću uspjeti i van zemlje da šaljem svoje mekane proizvode

    Ajla Hadžić apsolventica je na Poljoprivredno-prehrambenom fakultetu u Sarajevu, a ova 25-godišnja djevojka u periodu pandemije korona virusa pokrenula je svoj mali biznis. 

    U razgovoru za dobarportal.net ističe da je riječ o pletenju, a sve je počelo sasvim slučajno kada je na Instagramu vidjela jednu divnu fotografiju.

    Ajla Hadžić (FOTO: Ajla Hadžić, privatni arhiv)

    “Na toj fotografiji je bila dekica u pink boji i zaista izgledalo je predivno. Potražila sam odmah radnju i našla vunu, te odlučila da pokušam da izradim bar jedan proizvod. Gledala sam i učila sve na YouTube kanalu. Prvo što sam isplela je bio šal. Kasnije kako su dani, mjeseci odmicali plela sam sve novije i ljepše proizvode”, kaže Ajla Hadžić.

    Dodaje da je proces pletenja veoma jednostavan.

    “Sama po sebi, vuna je toliko praktična i lagana za pletenje, da mogu čak i djeca savladati vještine za veoma kratak vremenski period. Svakako u početku svi pratimo neke sheme ili tutorijale, ali kroz par napravljenih proizvoda kasnije vam ide sve lakše i lakše”, priča naša sagovornica. 

     

    Naglašava da izrađuje šalove, kape, pape, dekice do dva metra, džempere, odijelce za životinje, torbe, ogrtače, prsluke, a njeni proizvodi se mogu naručiti online putem Instagrama i Facebooka.

    “Slanje je trenutno samo na području Bosne i Hercegovine i lično preuzimanje u Sarajevu. Vjerujem da ću uspjeti i van zemlje da šaljem svoje mekane proizvode, u posljednje vrijeme imam mnogo upita za to”, napominje ova vrijedna Sarajka.

    U dosadašnjem radu ponosna je na cjelokupan trud i svoju borbenost.

    “Ali ono što želim izdvojiti jeste, to što nisam odustala od svega i onda kada je bio period bez ijedne narudžbe. Bitno je reći da će uvijek u životu biti uspona i padova. Meni je taj pad dao samo veća krila da nastavim i zahvalna sam na tome”, govori Ajla Hadžić.

    Ajla Hadžić (FOTO: Ajla Hadžić, privatni arhiv)

    Tvrdi da je upornost njena tajna uspjeha. 

    “Volim da ukoliko nešto započnem da onda koračam najbolje što mogu uz trud, rad i borbu dostigla sam uvijek odlične rezultate”, navodi naša sagovornica. 

    Osvrćući se na pitanje kako zainteresirati mlade da se bave biznisom, smatra da svaka osoba ima neki talent za nešto.  

    “Samo trudom i radom možete ostvariti mnoge snove, postizati mnoge uspjehe i vjerovati da će na kraju biti odlično”, apostrofira ova poduzetna djevojka. 

    Ne krije da i u budućnosti želi učiti, raditi, otkrivati i neke novije proizvode za pletenje.

    “Moram priznati da mi se u posljednje vrijeme sviđaju igračke od ove vunice, vjerujem da će biti odličan izbor za upotpunjavanje svih divnih radova na mojoj stranici. Jedna od želja mi je također da što prije realizujem projekt koji imam u planu i sigurna sam da će biti veoma koristan za sve nas”, izjavljuje Ajla Hadžić.

    Mladima poručuje da vjeruju u sebe, svoje srce i da hrabro koračaju ka prilikama. 

    “U životu bude i uspona i padova, ali nedajte se obeshrabriti. Najbolje i najljepše stvari se dešavaju onima koji ne odustaju”, zaključuje naša sagovornica.

    Must Read

    spot_img