RUBINA DEDIĆ: Spremna sam za izazove koji me čekaju

0
97

Rubina Dedić studentica je žurnalistike na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu i trenutno radi kao kozmetičarka, odnosno maserka. 

Ova 20-godišnja djevojka od djetinjstva je imala želju za bavljenjem modelingom, te sada privlači pažnju i na modnim pistama. 

“Već od malena sam imala želju za modelingom. A prošle godine sam probila led i prijavila se za Miss Bosne i Hercegovine gdje sam bila odabrana u užem krugu i samim tim dobila motivaciju za dalje bavljenje ovim poslom”, kaže Rubina Dedić.

Rubina Dedić (FOTO: Rubina Dedić, privatni arhiv)

Dodaje da na modnu scenu u Bosni i Hercegovini gleda kao način na koji je još jedan dio ljepote naše zemlje prikazan u javnosti.

“Pored toga kao način na koji mlađe osobe mogu da se prilagode modi i sadašnjosti. S nadom da je iza modne scene sve odrađeno na pošten i neiskvaren način i kao mjesto gdje finansijska sredstva nisu jedini razlog bavljenja modom”, ističe naša sagovornica.

Nadalje izjavljuje da se u njenoj kozmetičkoj torbici nalazi mnogo preparata. 

“Tu su maramice, maskara, puder, bronzer, ruževi, olovka za usne, olovka za oči, eyeliner, umjetne trepavice, i tome slično, ključevi, lični dokumenti”, navodi ova 20-godišnjakinja.

Rubina Dedić (FOTO: Rubina Dedić, privatni arhiv)

Potom je i drugim djevojkama dala nekoliko savjeta. 

“Drugim djevojkama poručujem da se drže svoje prirodne ljepote, da vode što zdraviji način života kroz trening i ishranu. I da budu više motivisane i ambiciozne. Pored toga da vode računa o kozmetičkim sredstvima koje koriste”, naglašava Rubina Dedić.

Osvrnula se i na to šta nju izdvaja od drugih djevojaka.

“Smatram da sam iz onoga što sam mogla do sada da primijetim da imam dosta više pozitivne energije, zračim entuzijazmom i spremna sam za izazove koji me čekaju. Komunikativna sam i spremna za saradnju i socijalizaciju čak i u iscrpnim momentima”, tvrdi naša sagovornica.

Rubina Dedić (FOTO: Rubina Dedić, privatni arhiv)

Zatim nam je otkrila i na šta je najviše ponosna u dosadašnjem radu. 

“Ponosna sam na činjenicu da sam pored 1400 djevojaka cijele bivše Jugoslavije ušla u top 30. Pored toga ponosna sam na svoj trud, ishranu i trening”, priča ova 20-godišnjakinja.

Sada se prijavila i na izbor “MISS NEW FACE BiH – 2022.” u organizaciji modne agencije “Fashion Company”. 

“Prijavila sam se sa željom da budem viđena i da steknem nova iskustva. Da dam svoja iskustva drugima, da ja naučim nešto od drugih i oni od mene. Očekujem uspjeh i otvaranje novih puteva za sebe i svoju budućnost”, govori Rubina Dedić. 

Rubina Dedić (FOTO: Rubina Dedić, privatni arhiv)

Obznanjuje da trenutno nije u ljubavnoj vezi.

“Privlače me visoki i crni momci. Što se tiče karaktera ambiciozan, šarmantan, lojalan i onaj koji poštuje žene a i druge”, jasna je naša sagovornica.

Na kraju razgovora iznijela je i svoje planove u budućnosti. 

“Plan mi je da budem uspješna novinarka, kao i manekenka. Da budem uzor drugima. Imam velika očekivanja s visoko postavljenim ciljevima za koje ću se boriti”, zaključuje ova 20-godišnjakinja.

Rubina Dedić (FOTO: Rubina Dedić, privatni arhiv)