More
  HomeKULTURASFF28. SFF: Jesseu Eisenbergu uručeno priznanje Počasno Srce Sarajeva

  28. SFF: Jesseu Eisenbergu uručeno priznanje Počasno Srce Sarajeva

  Američki glumac, reditelj, dramski pisac i autor Jesse Eisenberg, nominovan za Oscara, počasni je gost 28. Sarajevo Film Festivala.

  Direktor Sarajevo Film Festivala Jovan Marjanović je uoči projekcije filma “Nakon što spasiš svijet”, Eisenbergovog rediteljskog dugometražnog prvijenca u Ljetnom kinu Coca-Cola odao zahvalnost Eisenbergu dodjelom priznanja Počasno Srce Sarajeva. 

  “Hvala vam puno. Sarajevo je moj najdraži grad na svijetu. Sretan sam što sam ovdje s vama večeras. Ja sam stvarno pokušavao i ranije da se vratim u Sarajevo. Kupio sam kartu 17. marta 2020. godine, ali znate i sami šta se sve tada desilo, tako da sam oduševljen što sam sada uspio doći. Ja stvarno nisam znao da će večeras doći toliko ljudi da pogleda moj film, da sam to znao, napravio bih puno bolji film”, kazao je Jesse Eisenberg. 

  Eisenbergov rediteljski prvijenac “Nakon što spasiš svijet”, naslov koji distribuira kompanija A24, premijerno je prikazan na Sundance Film Festivalu 2022. godine, uz sjajne kritike. Prikazan je u programu Sedmice kritike na Filmskom festivalu u Cannesu 2022. godine. Film prati Evelyn (Julianne Moore), ženu koja je posvetila život pomaganju ljudima u nevolji, ali se ne uspijeva zbližiti sa svojim sinom Ziggyjem, internet-zvijezdom u usponu nezainteresovanom za svjetske probleme. Ovaj emotivni film, čiji scenarij i režiju potpisuje Jesse Eisenberg, zabavan je i iznimno perceptivan portret majke i sina koji su naizgled potpuno različiti, ali zapravo su puno sličniji nego što su to voljni priznati.

  Must Read

  spot_img