More
    HomeMODAKANITA KOZAR: Lijep osmijeh diže samopouzdanje

    KANITA KOZAR: Lijep osmijeh diže samopouzdanje

    Da u Bosni i Hercegovini ima mladih i uspješnih osoba primjer je i Kanita Kozar. Ova 21-godišnja Travničanka sa svojih 18 godina pokrenula je svoj biznis u ugostiteljstvu, a trenutno studira sestrinstvo na Univerzitetu “Vitez” i radi kao stomatološka sestra u JU Dom zdravlja Travnik.

    U razgovoru za dobarportal.net komentirala je modnu scenu u Bosni i Hercegovini. 

    “Mislim da su se izgubile neke osnovne vrijednosti, pa često viđamo i slobodnije odjevene djevojke. Ne osuđujem to, ali mi je ljepše kada vidim djevojku u trapericama nego u nekim krpicama pa se onda vidi i ono što ne bi trebalo”, kaže Kanita Kozar.  

    Kanita Kozar (FOTO: Kanita Kozar, privatni arhiv)

    Potom nam otkrila koja je njena omiljena odjevna kombinacija. 

    “Najljepše se osjećam kada sam casual. Farmerke , košuljica s cvjetnim motivima i naravno udobne tene”, dodaje naša sagovornica.

    Naglašava da se dobro osjeća u svom tijelu.

    “Idem na treninge tri puta sedmično da bih održala kondiciju. Inače sam gurman i baš ne pazim šta jedem”, govori ova mlada Travničanka. 

    Kanita Kozar (FOTO: Kanita Kozar, privatni arhiv)

    Potom nam je kazala i šta sve sadrži njena kozmetička torbica. 

    “Tu je puder koji odgovara mojoj koži i mom tenu, tačnije L’OREAL INFAILLIBLE. Bronzer i highliter Anastasia. Maskara, kajal i tuš za oči od Catrice. Sjenke za oči, kao i karmini koji su mi pretežno nude boje”, navodi Kanita Kozar.  

    Zatim je podijelila jedan savjet svim djevojkama. 

    “Savjetovala bih prvo što mi je u opisu mog posla da pazite na oralnu higijenu, lijep osmijeh diže samopouzdanje”, ističe naša sagovornica.

    Kanita Kozar (FOTO: Kanita Kozar, privatni arhiv)

    Smatra da društvene mreže mnogo utiču na modne trendove.

    “Svima je dostupno da vide šta je to trend u svijetu. Influenceri snimaju ‘haul’ i utiču tako na svoje mnogobrojne pratitelje”, priča ova mlada Travničanka. 

    Iznijela je i svoje mišljenje o estetskim zahvatima. 

    “Mislim da je sasvim u redu ako neko želi s tim popraviti svoje samopouzdanje. Podržavam naravno u granicama normale, manje je više”, jasna je Kanita Kozar.  

    Kanita Kozar (FOTO: Kanita Kozar, privatni arhiv)

    Poručuje da je u sretnoj ljubavnoj vezi skoro pet godina.

    “Trenutno sam privučena, tako da druge momke i ne gledam (smijeh). Kulturan kompliment je uvijek i svakoj ženi dobrodošao, tu se osmjehnem i zahvalim”, riječi su naše sagovornice.

    Priznaje da nije tip osobe koja planira.

    “Sve dosad što mi se desilo, desilo se neplanirano. Puštam život da me iznenađuje. Svjesna sam da koliko god čovjek planira uzaludno je, jer je naša sudbina već zapisana. Od sebe očekujem da ću nastaviti biti pozitivna i nasmijana”, zaključuje ova mlada Travničanka. 

     

    Must Read

    spot_img