More
    HomeMUZIKANEŠELA BOJADŽIĆ–MC NANCY: Voljela bih da bude više žena na rap sceni

    NEŠELA BOJADŽIĆ–MC NANCY: Voljela bih da bude više žena na rap sceni

    Još od mladih dana Nešela Bojadžić se bavila muzikom. Konkretno ljubav prema rap muzici se kod MC Nancy, kako joj je umjetničko ime, pojavila prije nekoliko godina, u vidu freestylea (slobodnog stila), gdje su je prijatelji ohrabrili i probudili talenat koji je zapravo već postojao.

    U razgovoru za dobarportal.net kaže kako vjeruje da kada čovjek ima nešto u sebi da svakodnevica i sve što se dešava ustvari filtrira kroz tu muziku i u svemu može da vidi inspiraciju. 

    “Smatram da su to najviše međuljudski odnosi jer su oni nekako najzanimljivija tema svih nas jer se sve vrti oko njih. Inspiracija dolazi iz stvari koje bih ja rekla i inače u svakodnevnom životu, iz nekih šala i to dolazi samo od sebe”, govori Nešela Bojadžić.

    Nešela Bojadžić (FOTO: Nešela Bojadžić, privatni arhiv)

    Dodaje da je do sada objavila sedam pjesama, a “CAT WOMEN” joj je bila prva, sljedeću koju je objavila zove se “PMS”, nakon čega je objavila mini album od pet pjesama, koji nosi naziv “DUHOVNA EROTIKA”.

    “Svaka pjesma nosi posebnu emociju i veže se za poseban trenutak, ali recimo da je pjesma ‘FENG SHUI’ možda najkarakterističnija za moj pristup životu. Voljela bih da bude više žena na rap sceni, kao i da sama scena bude jača. Ne mislim da me to što sam žena definiše na sceni, ali definitivno pomaže u balansu energija. Muška i ženska energija i poruke nisu iste, a ni ljudi ih ne doživljavaju isto. Kvaliteta je ono o čemu se ne raspravlja”, ističe naša sugovornica.

    Zahvalna je što je imala priliku dio svoga rada prikazati ispred Narodnog pozorišta, kao predgrupa “Helem Nejse”. Za prvi nastup je veoma zadovoljna, a prema njenim riječima, publika je uživala, što smatra najbitnijim. Ne krije da joj podrška mnogo znači i olakšava nastupe na binama, a najveću podršku kroz čitav proces su joj, kako tvrdi, pružile njene drugarice i roditelji. Navodi kako je u narednom periodu očekuje nekoliko manjih nastupa, ali nam još uvijek ne može reći tačne datume i lokacije, što bi trebali saznati uskoro. 

    Autor: Tea Iličić

    Bilješka o autoru: Tea Iličić rođena je 1999. godine u Zenici. Aktivizmom se počela baviti još u srednjoj školi, odakle se zainteresirala za politologiju. Trenutno je studentica master studija međunarodnih odnosa i diplomacije na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu. Svoje vrijeme posvećuje neformalnom obrazovanju, koje smatra zanimljivijim načinom učenja.

    Must Read

    spot_img