RUBINA DEDIĆ: Ljubav prema ljepoti i takmičarskom duhu

Rubina Dedić, studentica je prve godine Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, a uz studije uporedo radi alternativne poslove u wellness & spa centrima prvenstveno iz ljubavi prema tom poslu i želje za sticanjem radnog iskustva uz samofinansiranje studija.

Ova mlada Sarajka sada se takmiči za Fotomodela Sarajevske regije, koje se održava u organizaciji direkcije Izbora za fotomodela Bosne i Hercegovine, a glasanje se vrši putem Facebook i Instagram stranice dok će se takmičenje održati subotu u 20 sati u Importanne Centru u Sarajevu.  

“Siticajem okolnosti iskustvo za izbor za Miss Turizma Bosne i Hercegovine 2021. i za Miss Balkana 2022. rodila se ljubav prema modelingu. Za izbor ljepote Sarajeva sam se odlučila prijaviti iz ljubavi prema ljepoti i takmičarskom duhu. Ranija iskustva u takmičenjima i druženjima su me podstakla da zavolim modeling”, kaže Rubina Dedić.

Rubina Dedić (FOTO: Rubina Dedić, privatni arhiv)

Dodaje da je tajna njenog lijepog izgleda stalna briga, njega o ljepoti, vježbanje, korigiranje ishrane i dovoljan san.

“Za uspjeh u modelingu smatram da je neophodan trud, upornost, istrajnost, želja za uspjehom i prirodna nadarenost i talenat koji posjedujem za uspješno bavljenje modelingom”, ističe ova mlada Sarajka koja u svoje slobodno vrijeme voli da čita, vježba, druži se sa prijateljima, uživa u spa tretmanima, masažama, šminkanju jer je uljepšavanje i sređivanje drugih čini sretnom.

Ne krije da je njena kozmetička torbica prepuna preparata i proizvoda, ali i drugih neophodnih stvari.

“U mojoj kozmetičkoj torbici se nalazi mnogo kozmetike: maramice, maskara, puder, bronzer, ruževi, olovka za usne, olovka za oči, eyeliner, umjetne trepavice, i tome slično, ključevi, lični dokumenti”, govori Rubina Dedić kojoj su mala crna haljina, kratka suknja, kratka majica i štikle omiljena odjevna kombinacija.

Rubina Dedić (FOTO: Rubina Dedić, privatni arhiv)

Zbog svog atraktivnog izgleda, privlači pažnju mnogih muškaraca.

“Uživam u komentarima mnogih muškaraca, volim kad sam u centru pažnje, to mi daje podstrek za lično napredovanje. Trenutno sam slobodna djevojka, a na prvu me privlače zgodni muškarci, sportaši, zatim muškarac mora da bude pametan, posjeduje harizmu, šarm i smisao za humor”, naglašava ova zanosna Sarajka.

Na kraju razgovora poručuje da ima mnogo planova za budućnost.

“Nikad ne znam gdje će me putevi života odvesti, radujem se svakom novom danu, neki od ciljeva su prvenstveno više obrazovanja, završavanje studija, usavršavanje posla, bavljenje modelingom i svim poslovima što imaju dodira s ljepotom”, zaključuje Rubina Dedić.

Rubina Dedić (FOTO: Rubina Dedić, privatni arhiv)