MIRHA TUFO: Modeling se jednostavno mora živjeti

Mirha Tufo u svijetu modelinga je od malih nogu, ali kao djevojčica bila je iza kulisa. Ova Sarajka prateći angažmane starije sestre Dalile, zavoljela je modeling i sada je odlučila stati ispred objektiva.

U razgovoru za dobaportal.net ističe da se pokušava ostvariti u mnogim poljima, ali da je modeling njena prva ljubav te je ostvarila i nekoliko angažmana.

“Izdvojila bih modnu reviju ‘The story about us’, gdje sam imala čast iznositi kreacije Aleksandre Lovrić i stati na pistu sa svojom agenticom Džejlom Glavović-Očuz”, kaže Mirha Tufo.

Dodaje da su za uspjeh u ovom poslu, osim fizičkih predispozicija, disciplina, tolerantnost i svakako ljubav prema modelingu važne osobine.

“Najvažnija osobina po meni jeste ta disciplina i da se modeling jednostavno mora živjeti. Baš zbog tog nedostatka, mnoge perspektivne djevojke su ostale na pola puta”, smatra naša sagovornica.

Mirha Tufo (FOTO: Mirha Tufo, privatni arhiv)

Napominje da se modeling u svijetu radi puno radno vrijeme, dok je u Bosni i Hercegovini sporedni posao.

“Modeli ovdje mogu imati kvalitetnih angažmana, ali to može biti samo dobar temelj za karijeru u inozemstvu, koja svakako nudi mnogo više”, navodi ova zanosna Sarajka.

Iako u njenoj kozmetičkoj torbi nema puno stvari, jer ne voli tešku šminku otkrila nam je neke svoje beauty rituale i savjete.

“Tu su balzam za usne, puder, rumenilo i maskara, što decentnije. Zbog prirode posla, koža modela je često izložena agresivnoj kozmetici, stoga mi je njega veoma bitna. Ujutro volim nanositi led na lice koji zategne kožu, a ujedno me i razbudi. Navečer svakako temeljno skinem šminku što je osnova za čisto lice”, govori Mirha Tufo.

Mirha Tufo (FOTO: Mirha Tufo, privatni arhiv)

Ne krije da mnogo vremena provodi ispred ormara pripremajući odijevne kombinacije.

“Mogu reći da su mi odijevne kombinacije puno bitnije od makeup-a. Najviše preferiram ‘baggy’ odjeću, dakle ono u čemu se osjećam najugodnije”, naglašava naša sagovornica.

Kako svojim lijepim izgledom privlači pažnju mnogih, tvrdi da joj komplimenti prijaju.

“Lav sam u horoskopu, tako da uživam u komplimentima. Do sada zaista nisam doživjela niti jedan ružan komentar, ali svako ima pravo na svoje mišljenje. Uvijek kažem ono si što vidiš u drugome”, riječi su ove zgodne Sarajke.

Mirha Tufo (FOTO: Mirha Tufo, privatni arhiv)

Poručuje da sada nije u ljubavnoj vezi jer je više fokusirana na sve ono što je čeka.

“Privlače me ostvareni momci od kojih prije svega mogu da naučim nešto i sa kojima mogu da komuniciram, a da mi ne bude dosadno. Dobar smisao za humor je svakako na prvom mjestu”, izjavljuje Mirha Tufo.

Na kraju razgovora podvlači da je trenutno posvećena poslu koji je usko povezan sa modelingom.

“Modeling živim i to je moja prva ljubav te se nakon završetka fakulteta planiram okrenuti ka inostranoj karijeri”, zaključuje naša sagovornica.