More
    HomeDRUŠTVOSADŽIDA KAZIĆ-HADŽIĆ: Kroz unikatni grafički dizajn oživljava slikovnice

    SADŽIDA KAZIĆ-HADŽIĆ: Kroz unikatni grafički dizajn oživljava slikovnice

    Sadžida Kazić-Hadžić iz Sarajeva s dosta uspjeha bavi se grafičkim dizajnom, a još u toku studija shvatila je da joj ovaj posao pruža mnoge mogućnosti i jednostavno je osjetila da je to profesija kojom se želi u životu baviti.

    U razgovoru za dobaportal.net ističe kako putem stranice “Cute design project” nudi mnoštvo usluga od personaliziranih slikovnica, portreta, unikatnih digitalnih crteža, kao i druge stvari iz oblasti grafičkog i foto dizajna.

    “Pored usluga grafičkog dizajna koje nudim, pokrenula sam jedan projekt za djecu. Radi se o personaliziranim slikovnica s likom djeteta. U današnje vrijeme čitanje je jako zapostavljeno, pa sam došla na ideju da napravim nešto unikatno, interesantno i korisno. Po tome bih rekla da se razlikujem od drugih, jer na našim prostorima nisam naišla na nekoga ko se sličnim bavi”, kaže Sadžida.

    Dodaje da najviše voli da crta i da je do sada nailazila na interesantne ideje koje su se trebale realizirati od strane klijenata te da zaista uživa u tome.

    “Da bi postigli dobar dizajn ili crtež najvažnije je dobra saradnja i komunikacija s klijentima. Jednostavno, morate ući u njihovu viziju gotovog proizvoda, nekad je to lahko, a nekad je jako zahtjevno. U radu me najviše inspirira ljubav prema poslu i zadovoljni klijenti kada dobiju gotov proizvod”, navodi naša sagovornica.

    “Cute design project” (FOTO: “Cute design project”)

    Najviše je posebna na svaki projekt koji se tiče djece, bilo da se radi o slikovnicama, karikaturama ili dizajniranja nekih plakata za igru, tada joj je srce puno.

    “Jedan od najvećih izazova je bio upravo u realizaciji slikovnica. Sam proces izrade je jako zahtjevan i zaista tu treba posebna volja i preciznost da bi na kraju izgledala jedinstveno i unikatno. Ovom prilikom želim da se zahvalim firmi, obrtu “DPS – DIGITAL PRINT STUDIO” čiji je vlasnik Ismet Babić, koja se nalazi na adresi Arnautovići bb u Visokom i koja nam je bila jak oslonac u realizaciji slikovnica. Sve je lakše osmisliti kada imate iskusne i vrijedne ljude u svom poslu”, govori Sadžida.

    Kada je riječ o vremenu za jedan rad dizajna, napominje da sve ovisi o ideji i zahtjevima klijenata.

    “Svemu treba ići u susret i nadam se da ću i dalje biti uspješna u svom poslu te da će kroz nekoliko godina slikovnice sve više zaživjeti na našim prostorima”, zaključuje naša sagovornica.

    Rad Sadžide Kazić-Hadžić (FOTO: Sadžida Kazić-Hadžić, privatni arhiv)

    Must Read

    spot_img