IZBOR ZA MISS SVIJETA: Adna Biber u Puerto Rico nosi kreaciju modne dizajnerice Gordane Zucić

Miss Bosne i Hercegovine za 2021. godinu, Adna Biber iz Sarajeva, predstavlja našu zemlju na svjetskom izboru Miss World 2021., koji će se održati 16. decembra u Puerto Rico.

Na izboru Miss Svijeta važno je sve – fizički izgled, umijeće poziranja pred kamerama, različite vještine i umjetnosti te lični stav. Adna će, nesumnjivo, pažnju privući i unikatnom haljinom, koju je pripremila naša poznata dizajnerica, Gordana Zucić.

Gordana Zucić je dizajnerica koja iz naše države stvara modu koja se svijetom pronosi već više od 38 godina. Već nakon prvih nagrada za najbolje kolekcije i kreacije u vrijeme bivše države, kreće njen nezaustavljivi uspon te saradnje sa najvećim estradnim zvijezdama bivše Jugoslavije. U njenoj karijeri se izdvajaju modne revije i nagrade na svjetskim modnim pistama, kao i snimanja u prijestolnicama svjetske mode.

Adna Biber (FOTO: ABC MODELS)

Izdvojit ćemo samo najznačajnije: modne revije u Salzburgu, Beču, Madridu, u sjedištu UNESCO-a u Parizu, na rubu svijeta u Cape Town-u, Frankfurtu, Londonu, Zagrebu, Dubrovniku, Sarajevu, Zadru, Portorožu, na Filipinima….

Presretna je, kaže, što su njene kreacije osvanule na naslovnicama mnogobrojnih modnih časopisa. Modni kritičari izdvajaju da su Gordanine kreacije za drugi svijet te da je nestvarno njeno umijeće igranja sa različitim tkaninama, materijalima i bojama. Naša, a svjetska – Gordana Zucić.

Adna Biber (FOTO: ABC MODELS)

Kao dizajnericu haljine za ovo prestižno takmičenje, na njeno stvaranje potaklo je razmišljanje o našoj zemlji Bosni i Hercegovini i njenim brojnim, još uvijek nedovoljno istraženim i spominjanim, prirodnim i turističkim atrakcijama.

“Crnu sam uzela kao temeljnu boju haljine i upravo je ona ta koja predstavlja neiskorišteni potencijal naše zemlje, dok sam postepenim dodavanjem cvjetova u bojama, grana i listova, te Swarovski kristala, željela pokazati raskoš, čistoću i nezmjernu ljepotu naših šuma, vodopada, kanjona, tvrdih stijena, i ostalih fenomena Bosne i Hercegovine, te svakog pojedinca potaknuti da učini korak naprijed u isticanju bogatstava kojih je jedna mala’ zemlja Bosna i Hercegovina prepuna”, rekla je Gordana.

Adni želimo mnogo sreće u prestojećem takmičenju, a mi se optimistično nadamo kruni.

Adna Biber (FOTO: ABC MODELS)