ADNA BIBER, MISS BIH: Voljela bih da osvojim krunu na svjetskom takmičenju

Adna Biber pobijedila je u finalu izbora za Miss Bosne i Hercegovine za 2021. godinu i ova 19-godišnja Sarajka će predstavljati našu domovinu na izboru “Miss svijeta 2021”.

U razgovoru za dobarportal.net ističe da je završila Srednju zubotehničku školu, odsjek zubni tehničar, te da trenutno radi u struci, a upisala je i studij Međunarodnih odnosa i diplomatije na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu.

“Modeling je moj san još od malena, uvijek sam maštala o hodanju po svjetskim pistama, a 2018. godine potpisala sam ugovor sa agencijom ABC Models, pomoću koje sam imala mnogobrojne angažmane. Tečno govorim engleski jezik. Smatram da sam suosjećajna, strpljiva i uporna osoba”, kaže Adna Biber.

Opisala nam je i kakav je osjećaj nositi titulu najljepše djevojke u Bosni i Hercegovini.

“Nositi ovu krunu je velika odgovornost ali i čast. Neopisiv je osjećaj i ponos predstavljati Bosnu i Hercegovinu među 130 zemalja. Mislim da je za uspjeh na modnoj sceni potrebna želja za ovim poslom i upornost”, navodi ova lijepa Sarajka koja dodaje da su zdrava ishrana i kretanje tajna njene vitke linije.

Adna Biber (FOTO: Direkcija Miss BiH)

Potom je iznijela svoje mišljenje o estetskim operacijama te otkrila da li bi nešto korigovala na sebi.

“Smatram da svako može raditi sa svojim tijelom šta želi ukoliko osjeti potrebu ili ima neki kompleks kojeg se želi riješiti. Estetske korekcije su mi uredu, ali u granicama. Na sebi ne bih ništa mijenjala, osjećam se dobro u svojoj koži”, jasna je naša sagovornica.

Napominje kako ne obraća pažnju na komentare muškaraca, jer je već jedan osvojio njeno srce.

“Pored sebe imam muškarca mojih snova. Pronašla sam u jednom muškarcu sve što sam željela: poštovanje, sigurnost, podršku i ljubav. Imam želju da jednog dana osnujem porodicu s njim”, govori novoizabrana Miss BiH.

Adna Biber (FOTO: Direkcija Miss BiH)

Ne krije da ima velika očekivanja od svjetskog takmičenja koje će se održati 16. decembra u Portoriku.

“Sve u životu što sam započela, počela sam s namjerom sa budem najbolja u tome. Pa tako i ovo takmičenje, trudit ću se da se plasiram što bolje. Voljela bih da osvojim krunu na svjetskom takmičenju, ali ako ne uspijem, nadam se da ću našoj državi donijeti barem neku od lenti”, naglašava ova zanosna djevojka.

Mladima poručuje da vjeruju u sebe ma koliko ih drugi sputavali i govorili da su im planovi neostvarivi.

“S tim da i ja spadam u tu kategoriju mladih, poručila bih im ono što bih i sama poslušala. Vjerujte u sebe. Slijedite svoje srce, pratite svoje snove, ne dajte da vas obeshrabre tuđi komentari. I na koliko god prepreka naišli, znajte da poslije kiše uvijek dođe duga, svaki trud se isplati”, zaključuje Adna Biber.

Adna Biber (FOTO: Direkcija Miss BiH)