More
  HomeDOBARDOBRE PRIČENa Bentbaši jučer održani tradicionalni skokovi

  Na Bentbaši jučer održani tradicionalni skokovi

  Na Bentbaši, u Sarajevu, jučer je održano tradicionalno takmičenje u skokovima u vodu.  Ovo je sedmo izdanje manifestacije ”Bentbaša Cliff Diving” 2021, prepoznatljivog sportsko-turističkog događaja koji organizuje Udruženje za promociju sporta i turizma “SporTur”, a već tradicionalno je podržava i Općina Stari Grad Sarajevo.

  Kako bi se osigurali uslovi za održavanje manifestacije, Općina Stari Grad je, kako smo ranije pisali, finansirala čišćenje i produbljavanje korita rijeke Miljacke. Također, uposlenici općinskog Odjeljenja za održavanje Aleje ambasadora, putnih pojaseva i javnih površina izvršili su uređenje okolnog prostora za što ljepši ugođaj svih posjetitelja.

  FOTO: Elma Nikšić/ DOBARPORTAL
  FOTO: Elma Nikšić/ DOBARPORTAL

  Jučer su prisustvovali takmičari iz mnogih gradova Bosne i Hercegovine, a također su stigli i takmičari iz Srbije i iz Crne Gore.

  FOTO: Elma Nikšić/ DOBARPORTAL

  Pobjednik ovogodišnjeg takmičenja je Evald Krnjić iz Crne Gore koji je osvojio 60 bodova. Drugoplasirani takmičar je Dragan Milnović iz Užica s 57 bodova, a dok je treće mjesto osvojio Rade Šćepanović s 57 bodova u obje serije iz Kolašina.

  Ekipa sajta DOBARPORTAL čestita svim učesnicima takmičenja.

  Must Read

  spot_img