INES RADONČIĆ: Pobjeda na Miss Earth BiH 2021. mi je promijenila pogled na svijet

 INES RADONČIĆ: Pobjeda na Miss Earth BiH 2021. mi je promijenila pogled na svijet

Ines Radončić (FOTO: Safet Hadžimusić)

Sarajka Ines Radončić ove godine završila je studij biznisa i finansija na Internacionalnom Univerzitetu u Sarajevu, a od malih nogu privlačio ju je modeling. Iako se do sada nije okušala u svijetu modelinga, nedavno je osvojila titulu Miss Earth Bosne i Hercegovine 2021. i predstavljat će našu državu na svjetskom takmičenju Miss Earth 2021. koje će se održati u novembru ove godine na Filipinima.

U razgovoru za dobarportal.net ističe da je neposredno pred takmičenje dobila poziv od strane organizatora da učestvuje u ovom prestižnom izboru.

“Rekli su mi da imam sve predispozicije da osvojim krunu. Isprva nisam ni željela da se prijavim, ali uz nagovor roditelja i prijatelja, odlučila sam se prijaviti i nisam se pokajala. Zaista je bila posebna čast učestvovati na najprestižnijem izboru za Miss Balkana i ovom prilikom posebno se zahvaljujem vlasnici licence za Miss Europe, Miss Balkana kao i Miss Earth svih zemalja na Balkanu Sari Kalabić, na savršenom dočeku i organizaciji, a također želim da se zahvalim i organizatorima izbora Neri Nikolić i Čedomiru Stevanović bez kojih ova manifestacija ne bi izgledala svjetski i savršeno”, kaže Ines Radončić.

Potom nam je opisala osjećaj nakon pobjede.

“Bila sam oduševljena, a i nakon nekoliko dana emocije se nisu slegle i još uvijek sam pod utiscima. Sve ovo je bilo jedno divno iskustvo i drago mi je da sam upoznala sjajne djevojke iz zemalja okruženja i stekla prijatelje iz cijelog Balkana”, govori ova 23-godišnja djevojka.

Ines Radončić (FOTO: Direkcija Miss Earth Europe)

Otkrila je i šta je bilo presudno za njenu pobjedu.

“Pored ljepote, u izboru za miss, smatram da je bitna harizma, inteligencija, obrazovanje, te da djevojke se trebaju pripremiti za takmičenje. Ponosna sam što sam ostvarila ovu pobjedu i što ću svoju državu predstavljati na svjetskom takmičenju”, dodaje naša sagovornica.

Zatim nam je iznijela svoje mišljenje o estetskim operacijama.

“Danas je to postalo veoma učestalo. Podržavam estetske operacije dok god je to u granicama normale i dok se ne pretjeruje. Trenutno ne bih ništa korigovala na sebi, ali u budućnosti možda i promijenim mišljenje”, naglašava Ines Radončić.

Ines Radončić (FOTO: Safet Hadžimusić)

Ispričala nam je i koja je to tajna njene vitke linije.

“Za moju vitku liniju zaslužan je redovan kardio i težinski trening. Također pazim da ne unosim previse slatkiša i ugljikohidrata”, pojašnjava ova zgodna djevojka.

Ne krije da privlači pažnju mnogih muškaraca, ali i da njeno srce zasad ipak još niko nije osvojio.

“Uglavnom dobivam pozitivne i interesantne komentare koji mi imponuju i na koje se zahvalim s osmijehom. Trenutno nisam u ljubavnoj vezi. Volim ostvarene muškarce koji su iskreni i znaju šta žele i koji će se potruditi oko mene”, jasna je ova lijepa Sarajka.

Ines Radončić (FOTO: Safet Hadžimusić)

Govorila nam je i o svojim planovima u budućnosti.

“U narednom periodu planiram angažovati personalnog trenera koji će napraviti plan treninga i ishrana za mene kako bi se što bolje pripremila za svjetsko takmičenje. Također, planiram se pridružiti nekoj od modnih agencija kako bi stekla još više iskustva u svijetu modelinga i već sam dobila nekoliko ponuda koje ću uzeti u razmatranje”, navodi naša sagovornica.

Na kraju je imala i poruku za sve mlade.

“Trebate vjerovati u sebe. Ako nešto dovoljno želite, sve je moguće ostvariti. Ova pobjeda mi je promijenila pogled na svijet i sada imam više vjere u sebe”, zaključuje Ines Radončić.

Jasmin Alibegović

http://www.dobarportal.net

POVEZANE OBJAVE ...