Home MODA INES RADONČIĆ: Pobjeda na Miss Earth BiH 2021. mi je promijenila pogled...

INES RADONČIĆ: Pobjeda na Miss Earth BiH 2021. mi je promijenila pogled na svijet

Sarajka Ines Radončić ove godine završila je studij biznisa i finansija na Internacionalnom Univerzitetu u Sarajevu, a od malih nogu privlačio ju je modeling. Iako se do sada nije okušala u svijetu modelinga, nedavno je osvojila titulu Miss Earth Bosne i Hercegovine 2021. i predstavljat će našu državu na svjetskom takmičenju Miss Earth 2021. koje će se održati u novembru ove godine na Filipinima.

U razgovoru za dobarportal.net ističe da je neposredno pred takmičenje dobila poziv od strane organizatora da učestvuje u ovom prestižnom izboru.

“Rekli su mi da imam sve predispozicije da osvojim krunu. Isprva nisam ni željela da se prijavim, ali uz nagovor roditelja i prijatelja, odlučila sam se prijaviti i nisam se pokajala. Zaista je bila posebna čast učestvovati na najprestižnijem izboru za Miss Balkana i ovom prilikom posebno se zahvaljujem vlasnici licence za Miss Europe, Miss Balkana kao i Miss Earth svih zemalja na Balkanu Sari Kalabić, na savršenom dočeku i organizaciji, a također želim da se zahvalim i organizatorima izbora Neri Nikolić i Čedomiru Stevanović bez kojih ova manifestacija ne bi izgledala svjetski i savršeno”, kaže Ines Radončić.

Potom nam je opisala osjećaj nakon pobjede.

“Bila sam oduševljena, a i nakon nekoliko dana emocije se nisu slegle i još uvijek sam pod utiscima. Sve ovo je bilo jedno divno iskustvo i drago mi je da sam upoznala sjajne djevojke iz zemalja okruženja i stekla prijatelje iz cijelog Balkana”, govori ova 23-godišnja djevojka.

Ines Radončić (FOTO: Direkcija Miss Earth Europe)

Otkrila je i šta je bilo presudno za njenu pobjedu.

“Pored ljepote, u izboru za miss, smatram da je bitna harizma, inteligencija, obrazovanje, te da djevojke se trebaju pripremiti za takmičenje. Ponosna sam što sam ostvarila ovu pobjedu i što ću svoju državu predstavljati na svjetskom takmičenju”, dodaje naša sagovornica.

Zatim nam je iznijela svoje mišljenje o estetskim operacijama.

“Danas je to postalo veoma učestalo. Podržavam estetske operacije dok god je to u granicama normale i dok se ne pretjeruje. Trenutno ne bih ništa korigovala na sebi, ali u budućnosti možda i promijenim mišljenje”, naglašava Ines Radončić.

Ines Radončić (FOTO: Safet Hadžimusić)

Ispričala nam je i koja je to tajna njene vitke linije.

“Za moju vitku liniju zaslužan je redovan kardio i težinski trening. Također pazim da ne unosim previse slatkiša i ugljikohidrata”, pojašnjava ova zgodna djevojka.

Ne krije da privlači pažnju mnogih muškaraca, ali i da njeno srce zasad ipak još niko nije osvojio.

“Uglavnom dobivam pozitivne i interesantne komentare koji mi imponuju i na koje se zahvalim s osmijehom. Trenutno nisam u ljubavnoj vezi. Volim ostvarene muškarce koji su iskreni i znaju šta žele i koji će se potruditi oko mene”, jasna je ova lijepa Sarajka.

Ines Radončić (FOTO: Safet Hadžimusić)

Govorila nam je i o svojim planovima u budućnosti.

“U narednom periodu planiram angažovati personalnog trenera koji će napraviti plan treninga i ishrana za mene kako bi se što bolje pripremila za svjetsko takmičenje. Također, planiram se pridružiti nekoj od modnih agencija kako bi stekla još više iskustva u svijetu modelinga i već sam dobila nekoliko ponuda koje ću uzeti u razmatranje”, navodi naša sagovornica.

Na kraju je imala i poruku za sve mlade.

“Trebate vjerovati u sebe. Ako nešto dovoljno želite, sve je moguće ostvariti. Ova pobjeda mi je promijenila pogled na svijet i sada imam više vjere u sebe”, zaključuje Ines Radončić.

Komentari

komentar

Must Read

JU-JUTSU KLUB “SENSEI”: Naučite tehnike za samoodbranu koje će vam spasiti život

Željko Stjepanović, trener je u sarajevskom JU-JUTSU klubu "SENSEI" koji funkcioniše više od 15 godina i u kome se podučava samoodbrana za uzraste od...

Svjetlosna čarolija na Jahorini

Skijaški centar Jahorina, jedan od najmodernijih ski centara u regiji, izabran je za prvu ski destinaciju u sklopu koje su prezentirane svjetlosne dekoracije s...

FOTOGRAFIJE KOJE OSTAVLJAJU BEZ DAHA: Ljepote Srebrenice kroz objektiv Ibre Begića

Ibro Begić, rođen 27. aprila 1995. godine, mladi je, talentovani fotograf iz Srebrenice, koji svoju ljubav prema ovom poslu zajedno sa bratom upakuje u...

ALEKSANDRA BOŠKOVIĆ: Dušu treba puniti znanjem, ono je lijek za sve

Aleksandra Bošković diplomirana je inžinjerka hemije, a osim obrazovanja, ova 24-godišnja djevojka iz Istočnog Sarajeva od svoje osme godine bavi se karateom.  U razgovoru za...

FOTOGRAFKINJA AMINA HODŽIĆ: Planova nemam, ali mašte i ideja imam

    Amina Hodžić iz Visokog apsolventica je na Odsjeku za komparativnu književnost i bibliotekarstvo Filozofskog fakulteta Univerziteta...

Komentari

komentar