NEVJEROVATNA PRIČA ZVIJEZDE “PRIJATELJA”: Uspio da pomogne kćerkici da se izliječi!

SHOWBIZZ ZDRAVLJE

Kada se i rijetko pojavi u medijima, uvijek se pojavi sa kćerkom. Na desnoj ruci ima istetoviran lanac od bicikla i iznad piše Marina.

Glumac Mat Leblank, najpoznatiji kao Džoi iz prijatelja, nevjerovatnom roditeljskom posvećenošću uspio je da pomogne kćerkici da se izliječi. Kada je imala 11 mjeseci, njegovoj kćerkici je postavljena teška dijagnoza – problem s mozgom, jedan oblik displazije. To je utjecalo na njene motorne sposobnosti. Doktori nisu davali dobre prognoze. Da nevolja bude veća, tada se Mat razveo od žene.

“Mislio sam da ću doživjeti nervni slom. Neko vrijeme sam se posvetio samo ćerki Marini, maltene nisam izlazio iz kuće. Nisam želio da se predam. Doktori su primijetili da joj se stanje drastično poboljšava. Sa dvije godine je bila mnogo bolje. Godinama nisam želio da imam bilo kakav raspored, pa su i snimanja novih projekata trpila. Ali sve se isplatilo. Marina sada ima 17 godina i stanje joj je potpuno dobro. Najdraže mi je vrijeme provedeno s njom. Jako smo povezani i Marina je najbolje što mi se dogodilo u životu”, prenosi ‘gugu svijet‘ na svom Instagram nalogu.