More
    HomeSLIDERBH. TENISERKA DEA HERDŽELAŠ: Težim da budem još uspješnija, moje vrijeme tek...

    BH. TENISERKA DEA HERDŽELAŠ: Težim da budem još uspješnija, moje vrijeme tek dolazi

    Najbolja bosanskohercegovačka teniserka Dea Herdželaš bijelim sportom se počela baviti još kao djevojčica kada ju je tata odveo na trening jer su živjeli blizu teniskih terena.

    U razgovoru za dobarportal.net ističe da veoma voli ono čime se bavi.

    “Ponosna sam na svaki uspjeh, jer ovo je sport sa dosta odricanja, zalaganja. Naravno, težim da budem još uspješnija jer mislim da moje vrijeme tek dolazi. Samo rad, red i disciplina”, kaže Dea Herdželaš.

    Posebno je ponosna što nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.




    “Sigurno da je to najljepši osjećaj, svake godine tih sedam dana kada nastupamo za reprezentaciju mislim da čitava ekipa daje 200 posto od sebe da bi napravili što bolji uspjeh i predstavili našu državu u najboljem svjetlu”, govori najbolja bh. teniserka kojoj je najdraža medalja ona sa Mediteranskih igara.

    Dea Herdželaš (FOTO: Dea Herdželaš, privatni arhiv)

    Dodaje da prije meča voli slušati dobru muziku koja je opušta te voli imati svoj mir.

    “Nemam puno vremena za obilazak gradova kada sam na turnirima jer se sve svodi na trening, odmor i igranje mečeva, ali jedan od ljepših gradova u kojima sam bila je Budimpešta”, navodi Dea Herdželaš koja je van terena iskrena, emotivna i pozitivna osoba.

    Naglašava da je pandemija koronavirusa poremetila čitav svijet, a ne samo njene planove.




    “Želim samo da se sve što prije vrati u normalu i da nastavim tamo gdje sam stala. Sada idem na turnire u Tursku i to je plan za narednih nekoliko sedmica. Neki dugoročni plan je da do kraja godine igram Grand Slam”, zaključuje Dea Herdželaš.

    Dea Herdželaš (FOTO: Dea Herdželaš, privatni arhiv)

    Must Read

    spot_img