More
    HomeMUZIKAREGIJA U SUZAMA: Dejan Nestorović i Lidija Čelik oprostili se od Đorđa...

    REGIJA U SUZAMA: Dejan Nestorović i Lidija Čelik oprostili se od Đorđa Balaševića

    Novosađani Dejan Nestorović iz NVO “Sigurna pozicija” i televizijska urednica Lidija Čelik oprostili su se večeras od svog sugrađanina, čuvenog kantautora i pjevača, Đorđa Balaševića.

     

    Lidija Čelik, regionalno poznata voditeljica koja danas živi i radi u Londonu, šerovala je fotografije sa intervjua koji je svojevremeno uradila sa Balaševićem, a Dejan se oprostio pjesmom “Čuvaj mi Bože Novi Sad”.

    Za dobarportal.net Nestorović je ovaj slučaj kratko prokomentirao riječima “regija je izgubila još jednu mega zvijezdu, tužan sam mnogo. Suosjećam bol s porodicom Balašević. Suvišno je još bilo šta reći”.

     

    Skrinšat objave (IZVOR: Facebook, Lidija Čelik)
    Skrinšat objave (IZVOR: Facebook, Dejan Nestorović)

    Čelikova je iskoristila priliku te nam je napisala par riječi o ovom velikom umjetniku.

    “Ova vijest me je dočekala potpuno nespremnu i slomila mi srce. Iako nas u zadnje vrijeme napuštaju mnogi velikani, sa Đoletom nisam bila spremna da se rastanem. Za takvog umjetnika mislite da nikada neće otići. Međutim otišao je tiho, nenametljivo, baš kao u pjesmi, ali su zauvijek ostali njegovi neprevaziđeni stihovi, emocije… Za mene je on sinonim za moj Novi Sad, Vojvodinu i sva neizrečena osjećanja i uspomene koje je samo on mogao da dočara najljepšim stihovima i pejzažima. Svi smo bar na tren bili “Devojke sa čardaš nogama”, ili Vasa Ladački ili “neki novi klinci”…. Bila mi je velika čast poznavati ga, intervjuisati ga i doprinijeti organizaciji njegovog koncerta u Sarajevu, poslije više od 10 godina. Porodici Balašević želim iskreno saučešće i snagu da prebrode ovaj gubitak. Zbogom Vojvođanski pjesniče“, napisala je Lidija u poruci za velikana Balaševića.

    Must Read

    spot_img