ELMA SEFEROVIĆ: Rukomet me je naučio mnogim stvarima, kako na terenu tako i u životu

Elma Seferović golmanica je u Ženskom rukometnom klubu Sloga Gornji Vakuf- Uskoplje.

Ova 18-godišnja djevojka iz Bugojna rukomet je počela trenirati kada je imala 12 godina, a u razgovoru za dobarportal.net ističe da je od tada stalno na rukometnom terenu.

“Mnogo sam zavoljela rukomet i recimo da je to bila ljubav na prvi pogled. U početku sam bila igračica, a zatim sam stala na gol jer nismo imali golmanicu i od tada je moja golmanska karijera počela. Mogu reći da me je rukomet naučio mnogim stvarima, kako na terenu tako i u životu”, kaže Elma Seferović.

Elma Seferović (FOTO: Elma Seferović, privatni arhiv)

Dodaje da je zadovoljna svojim učinkom u klubu i da je mnogo napredovala u posljednje vrijeme.




“Za ovu godinu je bitno da se nađemo u samom vrhu tabele i da uđemo u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Atmosfera u klubu je više i nego odlična, još sreća da nas posluži i ostvarit ćemo sve zacrtane rezultate”, priča naša sagovornica koja smatra da je problem što Bosna i Hercegovine dugi niz godina nije imala žensku rukometnu A reprezentaciju jer dosta djevojaka ima potencijala.

Elma Seferović (FOTO: Elma Seferović, privatni arhiv)

Napominje kako je rukomet grub sport, ali da se i pored svih povreda koje je imala, nastojala vratiti jer je ljubav prema rukometu jača.




“Moja prva, ujedno i najdraža nagrada je ona kada sam imala 13 godina gdje sam dobila diplomu za najbolju golmanicu na turniru u Bugojnu”, zaključuje Elma Seferović koja planira svoju sreću potražiti van granica domovine.