PJEVAČICA LAMIJA BADŽAK: Reakcije nakon pjesme “Tango” su mi dale posebnu motivaciju

MUZIKA

Lamija Badžak studentica je treće godine Ekonomskog fakulteta u Sarajevu na Odsjeku Marketing menadžment na engleskom jeziku.

Ova 21-godišnja djevojka iz Konjica nedavno je predstavila svoju prvu pjesmu “Tango”, a u razgovoru za dobarportal.net ističe da je još od malih nogu voljela muziku te da je uživala u pjevanju.

“Završila sam Osnovnu muzičku školu i sviram klavir. Svoj prvi nastup sam imala 2004. godine kada sam nastupala na Malom šlageru. Rado se sjetim tog nastupa te kada napravim paralelu sebe sa samo pet godina i sada kad izvodim svoju prvu pjesmu, mogu reći da sam mnogo sretna i da je sve onako kako sam i željela”, kaže Lamija Badžak.

Naglašava kako se njen prvijenac desio neplanski i kada se najmanje nadala.




“Mogu reći da sam posebno ponosna i da sam sebi dala priliku da to u potpunosti budem ja. Mnogi su se iznenadili kada je cijela ova priča ugledala svjetlost dana i komentari, podrška i reakcije nakon pjesme ‘Tango’ su mi dali posebnu motivaciju da nastavim na ovom polju i za uzvrat svim svojim prijateljima, sugrađanima, porodici i bliskim osobama, razlog da budu ponosni na mene. Pjesmu čujem u kafićima, dobivam razne video snimke putem društvenih mreža kako se moja pjesma sluša što me stvarno raduje”, priča ova mlada pjevačica.

Lamija Badžak (FOTO: Lamija Badžak, privatni arhiv)

Dodaje da prati mnogo muzičkih takmičenja na našim prostorima

“Volim da gledam takvu vrstu programa i iako to jeste velika odskočna daska za mlade, moja namjera nije da se takmičim i gradim muzičku karijeru nego da pjevanje bude moja ljubav kao što je to i sada”, navodi naša sagovornica.

Od svih pjevačica s naših prostora, najdraža joj je Nina Badrić koju posebno izdvaja.




“Mislim da je Nina Badrić umjetnica u svakom pogledu. Njene pjesme zaista volim te njenu emociju koju prenosi svojim pjevanjem, stilom i glasom. Moja omiljena pjesma je ‘Dodiri od stakla'”, otkriva Lamija Badžak.

Za Konjic se vežu i Alma Subašić, kao i Dragan Stojković Bosanac, a naša sagovorica je imala samo riječi hvale za njih.

“Alma Subašić je jedna prije svega divna osoba i izvrsna pjevačica. Jako mi je drago što je poznajem i veoma cijenim njen rad. Dragana Stojkovića Bosanca nažalost nisam imala priliku upoznati, ali mogu potvrditi da ga svi Konjičani cijene i vole. On je jedan od promotora konjičkih ljepota”, govori ova mlada pjevačica.

Lamija Badžak (FOTO: Lamija Badžak, privatni arhiv)

Naglašava kako je pandemija koronavirusa utjecala i na njen rad.

“Mislim da će trebati malo više vremena za povratak u staru svakodnevnicu od onoga čemu smo se nadali. Međutim, mogu reći da sam i ovo vrijeme kvalitetno iskoristila posvetivši se nekim projektima, idejama i sebi više nego sam to mogla prije. Apsolutno se slažem da se trebamo čuvati, voditi računa i biti odgovorni kako prema sebi tako i prema drugima”, potcrtava naša sagovornica.

Poručuje da je obrazovanje njen prioritet.




“Plan je da nastavim u ostvarivanju sebe u obrazovnom aspektu života. Vidim se kao uspješnu ekonomistkinju, ali smatram da ću i za pjevanje uvijek naći vremena i ostvariti svoje snove i u tom segmentu”, zaključuje Lamija Badžak.