Home MUZIKA PJEVAČICA LAMIJA BADŽAK: Reakcije nakon pjesme "Tango" su mi dale posebnu motivaciju

PJEVAČICA LAMIJA BADŽAK: Reakcije nakon pjesme “Tango” su mi dale posebnu motivaciju

Lamija Badžak studentica je treće godine Ekonomskog fakulteta u Sarajevu na Odsjeku Marketing menadžment na engleskom jeziku.

Ova 21-godišnja djevojka iz Konjica nedavno je predstavila svoju prvu pjesmu “Tango”, a u razgovoru za dobarportal.net ističe da je još od malih nogu voljela muziku te da je uživala u pjevanju.

“Završila sam Osnovnu muzičku školu i sviram klavir. Svoj prvi nastup sam imala 2004. godine kada sam nastupala na Malom šlageru. Rado se sjetim tog nastupa te kada napravim paralelu sebe sa samo pet godina i sada kad izvodim svoju prvu pjesmu, mogu reći da sam mnogo sretna i da je sve onako kako sam i željela”, kaže Lamija Badžak.

Naglašava kako se njen prvijenac desio neplanski i kada se najmanje nadala.




“Mogu reći da sam posebno ponosna i da sam sebi dala priliku da to u potpunosti budem ja. Mnogi su se iznenadili kada je cijela ova priča ugledala svjetlost dana i komentari, podrška i reakcije nakon pjesme ‘Tango’ su mi dali posebnu motivaciju da nastavim na ovom polju i za uzvrat svim svojim prijateljima, sugrađanima, porodici i bliskim osobama, razlog da budu ponosni na mene. Pjesmu čujem u kafićima, dobivam razne video snimke putem društvenih mreža kako se moja pjesma sluša što me stvarno raduje”, priča ova mlada pjevačica.

Lamija Badžak (FOTO: Lamija Badžak, privatni arhiv)

Dodaje da prati mnogo muzičkih takmičenja na našim prostorima

“Volim da gledam takvu vrstu programa i iako to jeste velika odskočna daska za mlade, moja namjera nije da se takmičim i gradim muzičku karijeru nego da pjevanje bude moja ljubav kao što je to i sada”, navodi naša sagovornica.

Od svih pjevačica s naših prostora, najdraža joj je Nina Badrić koju posebno izdvaja.




“Mislim da je Nina Badrić umjetnica u svakom pogledu. Njene pjesme zaista volim te njenu emociju koju prenosi svojim pjevanjem, stilom i glasom. Moja omiljena pjesma je ‘Dodiri od stakla'”, otkriva Lamija Badžak.

Za Konjic se vežu i Alma Subašić, kao i Dragan Stojković Bosanac, a naša sagovorica je imala samo riječi hvale za njih.

“Alma Subašić je jedna prije svega divna osoba i izvrsna pjevačica. Jako mi je drago što je poznajem i veoma cijenim njen rad. Dragana Stojkovića Bosanca nažalost nisam imala priliku upoznati, ali mogu potvrditi da ga svi Konjičani cijene i vole. On je jedan od promotora konjičkih ljepota”, govori ova mlada pjevačica.

Lamija Badžak (FOTO: Lamija Badžak, privatni arhiv)

Naglašava kako je pandemija koronavirusa utjecala i na njen rad.

“Mislim da će trebati malo više vremena za povratak u staru svakodnevnicu od onoga čemu smo se nadali. Međutim, mogu reći da sam i ovo vrijeme kvalitetno iskoristila posvetivši se nekim projektima, idejama i sebi više nego sam to mogla prije. Apsolutno se slažem da se trebamo čuvati, voditi računa i biti odgovorni kako prema sebi tako i prema drugima”, potcrtava naša sagovornica.

Poručuje da je obrazovanje njen prioritet.




“Plan je da nastavim u ostvarivanju sebe u obrazovnom aspektu života. Vidim se kao uspješnu ekonomistkinju, ali smatram da ću i za pjevanje uvijek naći vremena i ostvariti svoje snove i u tom segmentu”, zaključuje Lamija Badžak.

Komentari

komentar

Must Read

JU-JUTSU KLUB “SENSEI”: Naučite tehnike za samoodbranu koje će vam spasiti život

Željko Stjepanović, trener je u sarajevskom JU-JUTSU klubu "SENSEI" koji funkcioniše više od 15 godina i u kome se podučava samoodbrana za uzraste od...

Svjetlosna čarolija na Jahorini

Skijaški centar Jahorina, jedan od najmodernijih ski centara u regiji, izabran je za prvu ski destinaciju u sklopu koje su prezentirane svjetlosne dekoracije s...

FOTOGRAFIJE KOJE OSTAVLJAJU BEZ DAHA: Ljepote Srebrenice kroz objektiv Ibre Begića

Ibro Begić, rođen 27. aprila 1995. godine, mladi je, talentovani fotograf iz Srebrenice, koji svoju ljubav prema ovom poslu zajedno sa bratom upakuje u...

ALEKSANDRA BOŠKOVIĆ: Dušu treba puniti znanjem, ono je lijek za sve

Aleksandra Bošković diplomirana je inžinjerka hemije, a osim obrazovanja, ova 24-godišnja djevojka iz Istočnog Sarajeva od svoje osme godine bavi se karateom.  U razgovoru za...

FOTOGRAFKINJA AMINA HODŽIĆ: Planova nemam, ali mašte i ideja imam

    Amina Hodžić iz Visokog apsolventica je na Odsjeku za komparativnu književnost i bibliotekarstvo Filozofskog fakulteta Univerziteta...

Komentari

komentar