PJEVAČICA ŠEJLA HUJDUR: Krenula sam od dječjih snova i sada ih ostvarujem

Šejla Hujdur iz Bugojna od najranijeg djetinjstva gaji ljubav prema muzici. Talenat kod ove 24-godišnje djevojke prepoznali su njeni roditelji koji su je još kao malu prijavili na lokalno takmičenje “Djeca pjevaju hitove”.

Tako su počeli njeni nastupi pred publikom, što joj je kao djetetu veoma mnogo značilo.

“Nastupi su mi puno pomogli u svakom smislu. Prije svega oslobodila sam se tog nekog straha i treme koju sam ranije imala te sam upoznala veliki broj ljudi što mi je kasnije pomoglo i u nekim drugim segmentima života. Zbog takmičenja su nastala i mnoga prijateljstva zbog čega mi je posebno drago. Uvijek sam imala snove i vjeru da ću jednoga dana postati cijenjena pjevačica”, kaže Šejla Hujdur.

Naglašava kako je najviše ponosna na sve svoje nastupe i postignuća.




“Krenula sam od dječjih snova i maštanja da postanem neko i nešto, do toga da danas to jednim dijelom polahko i ostvarujem. Također ponosna sam i na sva prijateljstva i ljude koje sam upoznala sve ove godine”, ističe naša sagovornica.

Šejla Hujdur (FOTO: Edin Ćatić Bato)

Navodi kako je uvijek bila više naklonjena stranoj muzici te je inspiraciju pronalazila u stranim muzičarima.

“Beyonce je oduvijek bila moj idol i za mene je njena muzika nešto posebno. Naše pjevače i muziku isto tako cijenim i volim i mogu izdvojiti to da mi je jako velika želja upoznati i otpjevati nešto Dini Merlinu”, priča ova mlada Bugojanka.

U posljednje vrijeme snima covere, a na taj korak odlučila se zahvaljujući njenom dobrom prijatelju Edinu Ćatiću Bati.




“Na nagovor Edina počeli smo sa snimanjem covera i dobili smo pozitivne komentare što nas jako veseli. Sad smo objavili dva nova covera i nadamo da će se dopasti ljudima kao i prethodni koje smo uradili”, govori Šejla Hujdur, koja kada se ugase reflektori sumira utiske i preispituje samu sebe šta je bilo dobro, a šta ne.

Dodaje da je u radu posebno inspiriše ljubav prema kvalitetnoj muzici te želja za promovisanjem sebe kroz takvu muziku.

“Motivišu me i velika muzička takmičenja i sama želja da pokažem Balkanu kako pjevam. Plan mi je da snimim još nekoliko covera sa ciljem da se to publici svidi i da počnem ako Bog da sa radom na svojoj prvoj pjesmi”, riječi su naše sagovornice.

Nada se da će 2021. godina donijeti neke nove uspjehe i bolje životne korake.




“Zahvaljujem se prije svega mojoj porodici i prijateljima Edinu Ćatiću Bati i Radić Marku za sve što su učinili za mene. Također, posebno se zahvaljujem Kulturno sportskom centru Bugojno koji je ustupio salu za snimanje mojih covera”, zaključuje Šejla Hujdur koja je svim čitaocima dobarportal.net poželjela dobro zdravlje, sreću i uspjeh u 2021. godini.