PREMIJER LIGA BIH ZA ŽENE: Stonoteniserke “SPIN 2012” vicešampioni ove jeseni

0
283
Osvajaju medalje gdje god da se pojave (FOTO: SPIN 2012 /IZVOR: arhiva kluba)

Brzi pokreti, super vladanje lopticom i reketom, koordinacija na nivou. Sve su to riječi kojima se može opisati njihova volja za igrom. One su šampionke iz kluba SPIN 2012, iz Sarajeva.

 

Stonoteniski savez Bosne i Hercegovine je i pored otežanih uslova u uzrokovanih pandemijom koronavirusa uspio po planu i programu završiti sva takmičenja u okviru jesenjeg takmičarskog kalendara.

Svi turniri su odigrani, kao i mečevi premijer lige kako za muškarce tako i za žene. Ženska ekipa Stonoteniskog kluba Spin 2012 uspjela je izboriti visoko drugo mjesto na tabeli u prvom dijelu polusezone. Sve to sa veoma mladom i neiskusnom ekipom za koju su se u Spinu odlučili ove godine, a za čim nimalo ne žale, s obzirom na to da su djevojke pokazale visoku razinu odgovornosti i pobjeda.

 

“Vjerujem da ćemo se dobro pripremiti za nastavak sezone i pokušati osvojiti finalno i devetu titulu državnih prvaka za ovaj klub”, riječi su glavnog trenera/igrača Amele Mujezinović. Iz kluba s ponosom ističu da za ekipu kluba “Spin 2012” nastupaju: Džana Biogradlić, Hena Čajić, Selma Biogradlić i trener/igrač Amela Mujezinović.

 

 

Amela Hadžiahmetović Mujezinović, STK “SPIN 2012” (FOTO: Izet Tahirbegović)

 

Posebna zahvala iz kluba putuje na adresu mnogih partnera i prijatelja kluba, među kojima se izdvaja BH Telecom dd. Sarajevo, kao i nekolicina medija iz Bosne i Hercegovine.