EMA BURNAZOVIĆ I IRNES DIVJAN: Ljubav prema muzici jača je od svega!

0
623
Ema i Irnes iskazuju ogromno interesovanje za nove muzičke projekte (FOTO: Ema Burnazović /IZVOR: privatni arhiv)

Ema Burnazović rođena je u Sarajevu, gdje je završila Srednju školu primijenjenih umjetnosti, a trenutno studira na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu. Irnes Divjan živi u Vogošći, a rođen je Sarajevu, te pohađa srednju muzičku školu u Sarajevu.

Upoznali su se u jednoj sarajevskoj školi gitare gdje su se kroz nekoliko godina druženja zbližili, a sigurno je to da je ljubav prema muzici jedan od razloga spajanja njih dvoje. Muzika je sada kao dio njihove svakodnevnice te je postala neraskidiva veza između Eme i Irnesa.

“U duet nas je uvezalo prijateljstvo ljubav i poštovanje koje imamo jedno za drugo, skupa sa ljubavi prema muzici koja je dio nas oduvijek. Ona nas je podstakla na ideju o formiranju sastava “Ema&Irnes” koji djeluje već dvije godine. Tada smo izbacili svoju prvu autorsku pjesmu pod nazivom “Zaviri u mene”. To će ujedno biti i naziv našeg prvog albuma na kojem neprekidno radimo”, kaže u razgovoru za dobarportal.net Ema Burnazović.





Prošle godine im je izašla pjesma “O ljubavi”, također jedan od singlova sa albuma koji pripremaju. Tekstove i muziku stvaraju i pišu zajedno. Kako navode, to je čitav jedan njihov svijet koji ćete imati priliku upoznati naredne godine, s prvim studijskim albumom kojim će publici ponuditi cijeli spektar rock muzike. Od balada do nekih bržih ritmičnijih pjesama, baš kao što je “U ovoj noći” koja je izašla prije nekoliko dana.

Kraj godine se bliži, a s njim nam dolazi i praznično raspoloženje. Pjesma je ono što svakom čovjeku uljepša i razvedri decembarske hladne dane, gužvu i obaveze na kraju godine. Kao nekom ko je oduvijek sanjao o stvaranju umjetnosti, bezbroj puta došla im je oboma ideja o kreiranju jedne ovakve pjesme.

 

Raduje se svakom novom muzičkom projektu koji slijedi (FOTO: Irnes Divjan /IZVOR: privatni arhiv)





Mogućnost za realizaciju takve ideje se pojavila baš u ovoj veoma zanimljivoj godini. U mnoštvu pjesama nastala je i ova, u ovom trenutku možda i najposebnija za njih dvoje. Drugačija od svega sto su do sada radili. Pjesma je u maniru country muzike jer su htjeli napraviti nešto malo drugačije nego inače. Pjesma je veselog karaktera, a to im je i bio cilj, jer su ljudi očigledno umorni od svih ružnih vijesti i tužnih tema koje su svuda oko nas.
“Uprkos svim gubicima i nevoljama koje su nas sve zadesile pozivamo vas da nam se pridružite i zaboravite na brige makar ove tri minute koliko traje pjesma, to je naš recept!”, poručuju Ema i Irnes.

 

Koja je vaša poruka mladima ljudima u Bosni i Hercegovinu, ali i regionu?

Mladima kao što smo i sami bi poručili da vrijeme, trudi i ljubav ulažu u ono do čega im je najviše stalo. Da se bore za sve što misle da je ispravno i da bez obzira na sve poteškoće nikada ne odustaju od onoga što su zamislili. I sami se nastojimo držati toga.

Životne želje koje su vam oboma (ne)ostvarene?

Nemamo neuspjelih životnih želja, mnogo smo mladi da bi se predali ili posustali. Zaista smo sretni što imamo priliku i mogućnost stvarati lijepe priče koje će sigurno pronaći put do srca ljudi. Jedno drugom smo najveća podrška jer smo uvijek tu da se međusobno motivišemo i podstaknemo da sve što radimo bude još bolje.

Planovi za narednu godinu?

Za narednu godinu planiramo neke veće projekte kojima smo postavili temelj u prethodnoj i nadamo se da ćemo uspjeti u toj namjeri.

 

Raduje se svakom novom muzičkom projektu koji slijedi (FOTO: Ema Burnazović /IZVOR: privatni arhiv)

Svakodnevno provode vrijeme u studiju odakle dolazi sva njihova muzika, okrenuli su pandemiju koronavirusa u svoju korist. U narednom periodu možete očekivati još novih ideja i muzike od ovog šarmantnog mladog dvojca. Također, njihov rad možete pratiti na društvenim mrežama poput Facebook-a, Instagram-a i Youtube-a.

 





POGLEDAJTE NJIHOV NOVI VIDEO: