POMOZIMO SENIDI REDŽEPI: “Spreman sam donirati svoju jetru…”

0
792

Svakodnevno putem društvenih medija (tv, radio, internet) čujemo i vidimo neki novi apel za pomoć. Na nama je da, ukoliko možemo, pomognemo. Jedan takav apel objavljen je na Facebook-u Ermina Karića, apel za pomoć mladoj Senidi. Prenosimo apel u cjelosti.

 

Dobri ljudi!  Ja sam spreman donirati svoju jetru da bih spasio svoju Senidu – to su rječi njenog muža…  Svakim danom sve više bolesnih, siromašnih, svakim danom sve više vapaja od neki tridesetak teških životni priča odabrao sam ovu i nekako me najviše dojmila.

Mladi život pred njima ali opaka bolest je uzela maha mladoj ženi pred kojom je budućnost u cvijetu majčinstva, Zvorničanka Senida Redžepi je oboljela.  Senida je rođena 09.05.1991 godine u Zvorniku i udata je za Semira Redžepija koji mi je neki dan poslao poruku koju moram sa vama podjeliti.

Nažalost njeno stanje nije dobro. Kontaktirali smo najbolje doktore u Istanbulu, oni su nam odgovorili da nemogu ništa obećati, reći po nalazima koje su gore dobili ali da mogu da vide ili da pokušaju pomoći Senidi. Pošto je njena bolest jako uznapredovala nažalost, njen odlazak u Istanbul mora biti pod hitno. U razgovoru sa doktorima ona bi trebala već gore biti u utorak 22.12.2020. godine na pregledima ali nažalost bez novaca ništa ne ide.  Ja sam na sebe preuzeo obavezu idem u Zvornik da obiđem Senidu, da je snimim i da pokrenem apel. Vjerujte odavno nisam bio dirnut kad sam vidio ovu mladu ženu koja je jako, nažalost, oboljela.  Da bi Senida otišla na pretrage i preglede, trebat će joj 8000 eura bez dodatnih troškova boravka i prevoza.

Dobri ljudi možemo li mi skupiti te novce do nedjelje ove sedmice, da pokušamo spasiti njen život? Videozapis će vas sigurno mnoge ganuti, a možete da vidite koja je to mladost.  Senida i Semir su povratnici u Zvornik! Svi koji želite pomoći novčano možete preko Udruženja građana za Bolji Sanski Most!

Poruka mladog čovjeka koji moli i koji se bori za svoju suprugu Senidu:

“Eselamu Alekum Ermine pratim tvoj rad i vidim da pomažeš ljudima lijecenjem u Turskoj. Vidim da ste trenutno u Turskoj pa bih vas zamolio iz dubine duse, imam ženu 29 godina kojoj je prije 6 mjeseci ustanovljeno da ima tumor na jetri. Imala je 2 operacije, prvo debelo crijevo kada je i ustanovljeno da ima tumor, onda uklanjanje jajnika. Čitali smo svakakve metode, bila je na hemo terapijama koje nisu imale dejstvo nikakvo. Pa su nam rekli da postoji metoda ubijanje čestica tumora čistim alkoholom i tu smo se bili uhvatili za slamku nade jer doktor koji je to radio, radio je u Tuzli. Nažalost i on je otišao za Njemačku. Pa me zanima da li postoji u Turskoj šta slično da se može liječiti.”

“I sam znaš naše zdravstvo, imala je 2 operacije kritične po život, gdje su je iz prve operacije vadili takoreći iz mrtvih jer je bilo došlo do pucanja debelog crijeva i tu zahvaljujuci doktoru koji je vodio operaciju, opstala je. Druga operacija, jajnici su stradali je je bilo previše naraslo. Poslije te druge operacije primila je 1 terapiju da bi poslije ustanovili da nisu imale dejstvo. Eh sad, kao i obično kod nas doktori bježe, jer ima nekih promjena što je pokazala magnetna.  Javljam ti se u nadi da ima neko rješenje u Turskoj, jer ja vise ni sam ne znam šta kako. Zanima me postoji li ikakva mogućnost, neka vrsta liječenja, transplatacija ako išta postoji da se može provjeriti jer ja sam spreman pola svoje jetre donirati ako postoji neka mogućnost.”

“Ovo te moli jedan mlad i očajan čovjek koji je spreman na svaku mogućnost samo ako postoji.”

 

Semir i Senida Redžepi (FOTO: Facebook)

Devizni račun NOVA BANKA A.D. BANJA LUKA / SWIFT : NOBIBA22 BA395550000035628021 / Udruženje Građana za Bolji Sanski Most Prijedorska 92b, Sanski Most 79260, BiH

Konvertibilni račun uplata u BiH račun: 5556000035627915 / Udruženje Građana za Bolji Sanski Most / Prijedorska 92b, Sanski Most 79260, BiH

Paypal  euro.still@yahoo.com

 

 

Dobri ljudi!

Ja sam spreman donirati svoju jetru da bih spasio svoju Senidu to su rječi njenog muža….

Svakim danom…

Objavljuje Ermin Cuco KaricSrijeda, 16. prosinca 2020.

 

VIDEO SA FACEBOOK-a: