More
    HomeSLIDERNEBOJŠA GAVRIĆ: Period koji sam proveo u Sarajevu mi je ostao u...

    NEBOJŠA GAVRIĆ: Period koji sam proveo u Sarajevu mi je ostao u prelijepom sjećanju

    Nebojša Gavrić, član šampionske generacije Fudbalskog kluba Sarajevo za sezonu 2019./20. je jedan od fudbalera za koje navijači imaju samo riječi hvale. Iako nije dugo nosio bordo dres, ostao je jedan od ljubimaca navijača sa Koševa.

    Aktuelni igrač OFK Bačka iz Srbije u razgovoru za dobarportal.net otkrio je zašto je napustio redove Sarajeva.

    “Nakon sjajne sezone u Sarajevu u kojoj smo odbranili titulu i pružili sasvim solidne partije u Evropi protiv renomiranih protivnika Celtica i BATE Borisova, odlučio sam da je vrijeme da promijenim sredinu. Jedini razlog zbog kojeg sam donio takvu odluku bio je taj što sam mislio da je pravi trenutak da kao slobodan igrač, koji je iza sebe imao veoma dobru sezonu, dočekam prijelazni rok nadajući se zadovoljavajućoj ponudi iz inostranstva”, kaže Nebojša Gavrić.

    Nažalost, ponude koje su stizale nisu zadovoljile kriterije 29-godišnjeg veznjaka iz Srbije te se zbog toga odlučio vratiti u klub iz kojeg je stigao u Bosnu i Hercegovinu, OFK Bačka.

    “Čekao sam do sredine septembra i do tog trenutka nije stigla ponuda za koju sam smatrao da je zadovoljavajuća, pa sam se tako odlučio vratiti u Bačku, klub za koji sam nastupao prije nego što sam došao u Sarajevo”, govori srbijanski fudbaler.

    Nebojša Gavrić sada nosi dres OFK Bačka (Nebojša Gavrić, privatni arhiv)

    Problema sa adaptacijom na srbijansku Super ligu nije imao, s obzirom na to da je ranije nastupao u elitnom rangu srbijanskog fudbala, ali ističe da situacija u OFK Bačka nije najsjajnija.

    “Nisam imao problema sa adaptacijom na ligu jer sam dosta sezona proveo igrajući istu. Ove godine je liga proširena na 20 timova, a na kraju sezone 6 timova ispada u niži rang takmičenja. Trenutno situacija u Bačkoj nije baš najsjajnija jer većina fudbalera nema iskustvo u Super ligi, tako da se to odrazilo na rezultate i stanje na tabeli. Opstanak u ligi nije nemoguća misija, ali bi moralo doći do ogromnih promjena da bi Bačka bila konkurentna da se bori za opstanak”, ističe 29-godišnji veznjak.

    Često smo čuli da je Premijer liga Bosne i Hercegovine najzanimljivija u regionu, a to nam je potrvrdio i Nebojša Gavrić.

    “Ove godine u Srbiji popriličan broj klubova funkcioniše na poluprofesionalnom nivou. Neadekvatni su uslovi za trening, primanja su neredovna, mnogi tereni na kojima se igraju prvenstvene utakmice su u očanom stanju, a sve to utiče na kvalitet fudbala. Mislim da u Srbiji nema prostora za više od deset klubova, ukoliko želimo da se približimo fudbalu koji gledamo širom Evrope. Ove godine je napravljen ogroman jaz između prvih pet ekipa i posljednjih pet ekipa u ligi, kao da ne pripadaju istom rangu takmičenja. U Bosni i Hercegovini to nije slučaj, kvalitet timova je približan, i to čini ligu najzanimljivijom u regionu”, priča bivši fudbaler Fudbalskog kluba Sarajevo.

    Nebojša Gavrić je i dalje u kontatku sa bivšim saigračima iz FK Sarajevo (FOTO: Nebojša Gavrić, privatni arhiv)

    Još uvijek prati rezultate i dešavanja u klubu sa Koševa, za koji ima samo riječi hvale.

    “Siguran sam da bi Sarajevo i u Srbiji, po svim parametrima, bilo među tri najorganizovanija kluba u ligi. Možemo se mi zavaravati koliko hoćemo, ali pozicija na tabeli obično najbolje oslikava cjelokupnu situaciju u nekom klubu. Period koji sam proveo u Sarajevu mi je ostao u prelijepom sjećanju. Poželio bih svakome da, iz kluba iz kojeg odlazi, ponese sjećanja kakva ja nosim iz Sarajeva. Naravno da je nemoguće da vam se za godinu dana dešavaju samo lijepe i pozitivne stvari, ali cjelokupna slika koju ja imam o klubu i ljudima sa kojima sam se upoznao je najbolja moguća”, naglašava srbijanski fudbaler.

    Sa bivšim saigračima iz Sarajeva je i dalje u kontaktu, a otvoren je i za opciju povratka na Koševo.

    “Od svih bivših saigrača, najviše se čujem sa Andrejom Đokanovićem, zaista fenomenalan momak i drago mi je da je izrastao u jednog od nosilaca igre Sarajeva. Kada vas za neki klub i grad vežu lijepe uspomene i dobri sportski rezultati, onda ste uvijek otvoreni za opciju povratka. U svakom slučaju, sada pratim Đokanovića i ostale prijatelje i radujem se njihovim dobrim rezultatima”, zaključuje Nebojša Gavrić.

    Autor: Adnan Alić

    Bilješka o autoru: Adnan Alić rođen je 22.3.1999. godine u Sarajevu i trenutno je student prve godine Odsjeka za komunikologiju na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu.

    Must Read

    spot_img