Cancel Preloader

NAKON ŠEST GODINA: Dino Merlin predstavio novi singl, poslušajte pjesmu “Mi”

 NAKON ŠEST GODINA: Dino Merlin predstavio novi singl, poslušajte pjesmu “Mi”

Dino Merlin predstavio novu pjesmu (FOTO: Screenshot)

Dino Merlin predstavio je prvi singl „Mi“ sa predstojećeg novog albuma.  Ovo je dvanaesti studijski album popularnog kantautora, a prvi nakon „Hotela Nacional“ iz 2014. godine.

Videospot u čijoj su realizaciji učestvovali umjetnici iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Makedonije, predvođeni rediteljicom umjetničkog imena Kukla, sniman je u Porto Montenegru, marini i nautičkom naselju u bokokotorskom zalivu, koji je pod zaštitom UNESCO-a, te prvom One&Only resortu u Evropi, koji se otvara u proljeće 2021. godine.

“Pjesma je puna života, optimizma, nade i vjere u bolje sutra. ‘Mi’, najavljuje novo vrijeme, vrijeme u kojem više nego ikad trebamo biti ‘Mi’, jer samo tako možemo prevladati nedaće koje život postavlja pred nas”, kaže Dino Merlin.

Muziku za tekst Dine Merlina zajednički potpisuju Dino Merlin i Mahir Beathouse, dok su aranžman radili Ozan Bayraşa i Adis Sirbubalo.

Na videospotu, uz već spomenutu rediteljicu, sudjelovala je snimateljska ekipa na čelu sa direktorom fotografije Lazarom Bogdanovićem iz Beograda, kao i plesna grupa predvođena koreografkinjom Helenom Janjušević iz Zagreba, a sve u produkciji Magaze iz Sarajeva i Porto Montenegra.

Iako je singl bio planiran za proljeće ove godine, epidemija je odgodila objavljivanje pjesme za neka bolja vremena.

„S obzirom da bolja vremena sporo dolaze, život ide dalje, a pandemija, čini se, nema namjeru brzo otići, život i ‘Mi’ moramo dalje. Život ne čeka na nas pa ni ‘Mi’ nećemo čekati na život već trebamo živjeti i raditi. Tako da je proljeće za pjesmu ‘Mi’ stiglo krajem oktobra“, dodaje Dino Merlin.

Jasmin Alibegović

http://www.dobarportal.net

Related post