RIJAD DŽANKO, MLADI PODUZETNIK: Kupujte i koristite domaće za bolju ekonomiju  

Sarajlija Rijad Džanko koji ima svega 18 godina bavi se dubinskim čišćenjem te se na taj način brine za malu ekonomiju svoje lokalne zajednice.

Sa svojim prijateljom Nedžminom Kadrićem (18), direktno doprinosi ekonomiji i cirkulaciji novca na manjem nivou dok ostalim mladima budi primjer kako jedan mirkobiznis treba da djeluje.

U razgovoru za dobarportal.net Rijad Džanko nam je ambiciozno naveo njegovo gledanje na ekonomski položaj svoje zajednice. Istakao je da prilikom čišćenja preferira i koristi domaće proizvode kao najmanje dobro što može uraditi za svoju domovinu.

“Nastojim da prije svega zaradim za sebe dok istovremeno doprinosim i mojoj zajednici i mojoj državi na svaki način moguće”, kaže Rijad Džanko.

Dodao je kako su njegove usluge provjerene, a njegovi proizvodi za čišćenje su 100 posto domaći!

“Pomozite domaćim poduzetnicima i kupujte i koristite domaće za bolju ekonomiju i snažniju Bosnu i Hercegovinu”, poručuje Rijad Džanko.

Autor: Rijad Ahmetović

Bilješka o autoru: Rijad Ahmetović rođen je 18.01.2002. u Sarajevu. Bavi se aktivizmom te je i omladinski autor. Također, koordinator je mnogih organizacija u NVO sektoru punih šest godina.