PLESNI KLUB ASTORIJA: Državni prvaci i viceprvaci su titule kojim su se okitili

Prvi plesni klub u Bosni i Hercegovini  ostvario je najveće uspjehe u disciplini sportskog plesa. Dvadeset tri godine postojanja ovaj klub obilježio je raznim titulama. Danas već u discpilini junior ovaj klub ima državne prvake ali i viceprvake. 

 

Devetnaestog septembra u Brčkom odražana je “Gala Night 2020”. Na tom takmičenju održano je međunarodno prventsvo u latinoameričkim i standardnim plesovima za sportske plesne parove kao i za solo djevojke.

(Foto: Privatni arhiv / IZVOR: PR foto)

Ovakav događaj nije zaobišlo ni Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine u latinoamaeričkim plesovima za sportske plesne parove kao i Državne prvake u standardnim plesovima.

Predstavnici Bosne i Hercegovine su plesni par iz plesnog kluba “Astorija”.  Marko Curić i Džana Mehmedović postali su dvostruki državni prvaci Bosne i Hercegovine u kategoriji junior 2 u latinoameričkim i standardnim plesovima, a na međunarodnom takmičenju ovaj par osvaja drugo mjesto.

(Foto: Privatni arhiv / IZVOR: PR foto)

Viceprvaci u istoj kategoriji junior2 su Amar Jašarević i Lamiya Hadžiahmetović, dok su Benjamin Maličbegović i Marija Andrić zauzeli 3. mjesto u kategoriji junior2 u latinoameričkim plesovima.

(Foto: Privatni arhiv / IZVOR: PR foto)

Plesni par Anes Taljanović i Ajla Čustović u kategoriji junior1 postali su državni prvaci Bosne i Hercegovine u latinoameričkim plesovima.

Čestitamo mladim plesnim parovima i želimo im puno sreće u daljnjem radu.