More
  HomeDRUŠTVOVRIJEDNA DONACIJA: Knjiga znanja za Medresu "Reis Ibrahim-ef. Maglajlić" u Banjoj Luci

  VRIJEDNA DONACIJA: Knjiga znanja za Medresu “Reis Ibrahim-ef. Maglajlić” u Banjoj Luci

  Predstavnici dva sarajevska susjedna i prijateljska džemata Soukbunar i Šanac, sa članovima džematskih odbora, posjetili su Medresu “Reis Ibrahim-ef. Maglajlić” u Banjoj Luci, čijim su predstavnicima donirali značaj fond knjiga za biblioteku ove medrese koja nosi naziv “Muftija Mehmed-ef. Zahirović”

   

  Akciju su među džematlijama ovih džemata inicirali njihovi imami, hafiz mr. Maid-ef. Ibrahimović i Eldin-ef. Smajević, kao i mutevelije hadži Esed Alijević i hadži Nurko Čaušević, a procjenjuje se da je prikupljeno knjiga u vrijednosti od oko 5.000 KM.

  “Knjiga je čovjekov prijatelj, a čitanje je put do spoznaje, znanja i saznanja. Čitanje i učenje su ključ od riznice znanja kojim ćemo izgraditi sebe i druge. Ovom aktivnošću smo imali namjeru pokazati da dijelimo radost s muslimanima Banja Luke”, izjavio je za Preporod.info hafiz Maid ef. Ibrahimović.

  Detalj posjete Medresi “Reis Ibrahim-ef. Maglajlić” u Banjoj Luci (FOTO: Preporod.info)

  Domaćini su im bili muftija banjalučki mr. Nusret-ef. Abdibegović i direktor Medrese prof. Muris Spahić, koji su ih informirali o projektu izgradnje ove škole, nakon čega su obišli zgradu i osvjedočili se u kvalitet opremljenosti postojećih prostorija.

  Detalj posjete Medresi “Reis Ibrahim-ef. Maglajlić” u Banjoj Luci (FOTO: Preporod.info)

  Posjeta Banja Luci je završena klanjanjem podne namaza u Ferhadiji džamiji, gdje im je dobrodošlicu poželio glavni banjalučki imam prof. Adnan-ef. Jusić.

  Must Read

  spot_img