More
  HomeDRUŠTVOBIZNISSLAVE 10 GODINA USPJEŠNOG RADA: Alen's Barbershop je ljubav, umjetnost, zabava

  SLAVE 10 GODINA USPJEŠNOG RADA: Alen’s Barbershop je ljubav, umjetnost, zabava

  Deset godina uspješnog rada brenda “Alen’s Barbershop” stoji iza Alena Demirovića i njegove ekipe koja radi u tri radnje, na najprimamljivijim lokacijama u Sarajevu. Vode se time da su frizeri koji znaju saslušati i savjetovati sve one koji dođu u radnju.human hair wigs custom bowling jerseys adidas yeezy sneakers jordan 1 cheap nike air jordan 4 red best nfl uniforms lace front human hair wigs best human hair wigs mens adidas ultraboost nike air jordan 6 retro unc sneakers wholesale wigs best sex toy for men mlb custom jerseys best human hair wigs best wigs 

  Kosa je jedini dio ljudskog tijela koji neprestano možemo mijenjati i kreirati prema vlastitom odabiru. Kreirajući svoj izgled zapravo se zabavljamo i istražujemo, ali se isto tako pokazujemo okolini onakvima kakvima bismo željeli da nas percipiraju.

  Činjenica jeste da sami često nismo sposobni procijeniti sve elemente koji su nam potrebni za kreiranje frizure – kvalitetu, strukturu i rast kose, oblik lica, anatomiju glave i, uostalom, kompletnu figuru i vlastiti stil. Upravo u ovom dijelu od velike pomoći bi nam trebali biti stručnjaci koji su educirani u tom smjeru, a to su frizeri.

  Sasvim je ispravno očekivati od frizera da vas posluša i shvati vaše želje, ali je isto tako ispravno očekivati i da vas usmjeri, savjetuje i u dogovoru s vama osmisli vaš novi izgled. Boravak u frizerskom salonu treba biti opuštanje i zabava, izbor frizure zajednička kreacija vaših želja i sposobnosti frizera, a rezultat svega frizura u kojoj se osjećamo ugodno, ali i sigurno.  A sve ovo i više od toga mi imamo u našem gradu.

  Tim Alen’s Barbershop već 10 godina uspješno radi, sada već na 3 lokacije u glavnom gradu naše države, te danas broji više od 30 zaposlenih. Alen’s Barbershop je svoja vrata prvi put otvorio 2010. godine od strane mladog i motiviranog barbera, Alena Demirovića, koji je, osim svog frizerskog i barberskog zanata, poznat i kao internacionalni edukator.

  Alen je zanat naslijedio od svog dede, a već kao dječak započeo je u porodičnom frizerskom salonu. Nakon završene gimnazije, pohađao je i niz frizerskih akademija i međunarodnih edukacija, a kao reprezentativac osvajao zapažene rezultate kao što su: više puta prvak Bosne i Hercegovine i Balkana, viceprvak Evrope na takmičenju održanom u Beču, 7. mjesto kao junior na Svjetskom prvenstvu u Parizu, 5. mjesto kao senior na Svjetskom prvenstvu u Milanu, te mnoga druga uticajna i međunarodna takmičenja. Svoj zanat je dijelom usavršio i u Kuvajtu u kojem je imao priliku da usvoji „modernije“ tehnike i da uz kombinaciju tradicionalnog napravi svoj lični i prepoznatljivi brend.

  Kao takav, Alen danas ima sreću da svoje znanje i vještine kroz edukacije i seminare može prenijeti i na mlađe kolege i saradnike. Njegova specijalnost su muške moderne frizure i ženske kratke frizure, međutim u njegovim salonima možete pronaći potpunu uslugu kako za muškarce, tako i za dame.

  Među velikim brojem zadovoljnih mušterija nalaze se i ličnosti iz javnog života Bosne i Hercegovine – glumci, sportaši, influenceri, od kojih se izdvajaju reprezentativci Muhamed Bešić i Edin Višća, a sam Alen često putuje u Istanbul kako bi frizirao naše “zmajeve”. Rame uz rame sa Alenom, već dugi niz godina, svoju kreativnost i umijeće dijele i kolege iz ostala dva salona, gradu već prepoznatljiv Mirza Delić zvani Delija i Armin Biber.

  Pored glavnog “krivca” za kompletan brend, sjajnog Alena Demirovića, tu su kao njegova desna ruka, kolege Armin Biber (radnja na Kovačićima) i Mirza Delić – Delija (radnja na Otoci)

  Svaki od salona je jedinstven po svom ličnom pečatu, a oba barbera su izgradili i svoju klijentelu koja nerijetko dolazi upravo samo zbog njih. Mirza Delić kao veliki kreativac i unikator u svom poslu poznat je i kao lični barber Bože Vreće, Kenana Tahirovića, Amara Rahmanovića i mnogih drugih, dok pod ruke Armina Bibera već dugo godina dolaze Tino Sven Sušić, Eldar Čivić, Mirsad Terzić, Moamer Kasumović, te mnogi drugi.

  Iz ovog salona poručuju da im je cilj biti nešto više od “običnog frizera“ te da se u salonu osjećate kao kod kuće. Uvijek izdvajaju istu količinu vremena za svakoga i s velikom pažnjom pristupaju radu.

  Istraživanja pokazuju da su muškarci sa modernom i njegovanom frizurom uspješniji kako na privatnom tako i na poslovnom planu. Naime, frizura nije samo efektan modni dodatak, nego i jaki adut koji drugi primjećuju već na prvi pogled.

  Stoga, želite li novu frizuru, njegovan i muževan izgled, te se sami uvjeriti u čemu je tajna dugotrajnosti i popularnosti, potražite usluge tima profesionalaca u Alen’s Barbershop salonima i otkrijte kakav je to osjećaj izgledati poput najvećih faca u gradu!

  Must Read

  spot_img