Home DRUŠTVO BiH AMRA GARIBOVIĆ: "U BiH je ovaj posao jako dobro plaćen" (FOTO)

AMRA GARIBOVIĆ: “U BiH je ovaj posao jako dobro plaćen” (FOTO)

Dvadesettrogodišnja djevojka iz Sapne, Amra Garibović, svoj dječiji san pretvorila je u poslovnu priču od koje danas može da živi, putuje, uživa i upoznaje različite profile ljudi. 

Fotografisanjem se počela baviti iz hobija, a već šest godina gradi ozbiljnu poslovnu priču.

Kratak period okušala se i u ulozi radio voditeljice, ali zbog različitih uslova i ljubavi prema fotografiji, posvetila se ipak radu sa fotoaparatom.

Bilježi ljubavne priče i kroz fotografiju govori više od svakog teksta. Amra je za naš portal govorila o svojoj ljubavi prema fotografiji, gdje nalazi inspiraciju, ali i može li se u Bosni i Hercegovini preživljavati od ovoga posla?

Još kao srednjoškolka kupila je svoj prvi fotoaparat i krenula u avanturu za koju nije sanjala da će postati njen profesionalni poziv. “Ljubav prema fotografisanju me privlačila uvijek, nešto što je teško opisati riječima. Sjećam se u srednjoj školi, nekako zadnja godina školovanja, pred maturu na nagovor svojih prijatelja iz razreda koji su vidjeli da volim fotografisati, kupim i svoj prvi  fotoaparat i sa njim krenem u svoje prve avanture. Prvi angažmani su mi bili fotografisanje maturanata, a ubrzo nakon toga i prve svadbe i vjenčanja.”

Da li se može preživljavati u Bosni i Hercegovini od ovoga posla ili ipak dobro živjeti vjerovatno zanima i vas?

“U BiH je ovaj posao je jako dobro plaćen, ali ako voliš svoj posao i vjeruješ u sebe puno toga možeš sa njim ostvarit i uspjeti pored finansijske koristi.”

Amra najčešće fotografiše mladence i kao djevojka koja svake sedmice svjedoči ljubavnim pričama, možemo je pitati ono naše čuveno: “Šta je ljubav?”

“Ljubav naravno da postoji, negdje je više izražena, negdje manje. Živimo u takvom periodu da je danas jako teško i pokazati svoje osjećaje.”

Svoju inspiraciju najčešće nalazi u prirodi. Često joj kažu da ima oko za detalj, ali evidentno je da je talentovana za ono što radi, te da ulaže veliku ljubav u posao.

Kaže da fotografisanje nema ambiciju napuštati, čak i kada bi se bavila nekim drugim poslom u budućnosti, njen hobi bi bio upravo trenutni posao.

Šta to Amra fotografiše i bilježi objektivom možete pogledati i na njenoj facebook stranici.

 

 

Komentari

komentar

Must Read

JU-JUTSU KLUB “SENSEI”: Naučite tehnike za samoodbranu koje će vam spasiti život

Željko Stjepanović, trener je u sarajevskom JU-JUTSU klubu "SENSEI" koji funkcioniše više od 15 godina i u kome se podučava samoodbrana za uzraste od...

Svjetlosna čarolija na Jahorini

Skijaški centar Jahorina, jedan od najmodernijih ski centara u regiji, izabran je za prvu ski destinaciju u sklopu koje su prezentirane svjetlosne dekoracije s...

FOTOGRAFIJE KOJE OSTAVLJAJU BEZ DAHA: Ljepote Srebrenice kroz objektiv Ibre Begića

Ibro Begić, rođen 27. aprila 1995. godine, mladi je, talentovani fotograf iz Srebrenice, koji svoju ljubav prema ovom poslu zajedno sa bratom upakuje u...

ALEKSANDRA BOŠKOVIĆ: Dušu treba puniti znanjem, ono je lijek za sve

Aleksandra Bošković diplomirana je inžinjerka hemije, a osim obrazovanja, ova 24-godišnja djevojka iz Istočnog Sarajeva od svoje osme godine bavi se karateom.  U razgovoru za...

FOTOGRAFKINJA AMINA HODŽIĆ: Planova nemam, ali mašte i ideja imam

    Amina Hodžić iz Visokog apsolventica je na Odsjeku za komparativnu književnost i bibliotekarstvo Filozofskog fakulteta Univerziteta...

Komentari

komentar