AMRA GARIBOVIĆ: “U BiH je ovaj posao jako dobro plaćen” (FOTO)

Dvadesettrogodišnja djevojka iz Sapne, Amra Garibović, svoj dječiji san pretvorila je u poslovnu priču od koje danas može da živi, putuje, uživa i upoznaje različite profile ljudi. 

Fotografisanjem se počela baviti iz hobija, a već šest godina gradi ozbiljnu poslovnu priču.

Kratak period okušala se i u ulozi radio voditeljice, ali zbog različitih uslova i ljubavi prema fotografiji, posvetila se ipak radu sa fotoaparatom.

Bilježi ljubavne priče i kroz fotografiju govori više od svakog teksta. Amra je za naš portal govorila o svojoj ljubavi prema fotografiji, gdje nalazi inspiraciju, ali i može li se u Bosni i Hercegovini preživljavati od ovoga posla?

Još kao srednjoškolka kupila je svoj prvi fotoaparat i krenula u avanturu za koju nije sanjala da će postati njen profesionalni poziv. “Ljubav prema fotografisanju me privlačila uvijek, nešto što je teško opisati riječima. Sjećam se u srednjoj školi, nekako zadnja godina školovanja, pred maturu na nagovor svojih prijatelja iz razreda koji su vidjeli da volim fotografisati, kupim i svoj prvi  fotoaparat i sa njim krenem u svoje prve avanture. Prvi angažmani su mi bili fotografisanje maturanata, a ubrzo nakon toga i prve svadbe i vjenčanja.”

Da li se može preživljavati u Bosni i Hercegovini od ovoga posla ili ipak dobro živjeti vjerovatno zanima i vas?

“U BiH je ovaj posao je jako dobro plaćen, ali ako voliš svoj posao i vjeruješ u sebe puno toga možeš sa njim ostvarit i uspjeti pored finansijske koristi.”

Amra najčešće fotografiše mladence i kao djevojka koja svake sedmice svjedoči ljubavnim pričama, možemo je pitati ono naše čuveno: “Šta je ljubav?”

“Ljubav naravno da postoji, negdje je više izražena, negdje manje. Živimo u takvom periodu da je danas jako teško i pokazati svoje osjećaje.”

Svoju inspiraciju najčešće nalazi u prirodi. Često joj kažu da ima oko za detalj, ali evidentno je da je talentovana za ono što radi, te da ulaže veliku ljubav u posao.

Kaže da fotografisanje nema ambiciju napuštati, čak i kada bi se bavila nekim drugim poslom u budućnosti, njen hobi bi bio upravo trenutni posao.

Šta to Amra fotografiše i bilježi objektivom možete pogledati i na njenoj facebook stranici.