More
    HomeDOBARDOBRE PRIČEOTKRIVAMO TALENTE: Nidžara Hadžimurati izrađuje unikatne dekoracije za dom

    OTKRIVAMO TALENTE: Nidžara Hadžimurati izrađuje unikatne dekoracije za dom

    Nidžara Hadžimurati iz Sarajeva u doba korone došla je na ideju da se počne baviti izradom unikatnih ručnih radova. 

    Ova 22-godišnja djevojka iz glavnog grada Bosne i Hercegovine na ovaj korak odlučila se jer nije mogla naći adekvatno zaposlenje kako bi zaradila barem za džeparca.

    “Veoma teško vrijeme je došlo, pa sam se tako odlučila okušati u ovome. Bolje bilo šta raditi nego sjediti kući skrštenih ruku i čekati da padne s neba”, kaže Nidžara Hadžimurati, koja je inače završila Srednju medicinsku školu, smjer sanitarno-ekološki tehničar.

    Nidžara Hadžimurati (FOTO: Nidžara Hadžimurati, privatni arhiv)

    Njeni radovi su većinom lampe, svijećnjaci, kućice od drveta koje služe za dekoraciju doma.

    “Koristim razne materijale, to su glina, fimo masa, karton, drvo, šibice i sve ostalo što mi padne na pamet, a može da posluži u mom radu. Makete sam tek počela praviti. Nedavno sam dobila taj izazov, veoma težak, ali me nije bilo strah pokušati da napravim maketu. Na kraju sam uspjela i otkrila još jedan svoj talent uz malu pomoć mojih roditelja, brata i momka koji su uvijek uz mene”, priča naša sagovornica.

    Ističe kako je prezadovoljna reakcijama kupaca te da u budućosti namjerava i proširiti ponudu.

    “Imam mnogo ideja koje želim da ostvarim, uz malo podrške znam da ću uspjeti. Težim ka tome da uspijem u svom poslu i da to bude dostignuće u životu na koje ću biti ponosna. Željela bih imati svoj poslovni prostor u kojem će svi oni koji vole detalje i brinu o izgledu svog doma, moći kupiti unikatne predmete koji će ih oduševiti”, zaključuje Nidžara Hadžimurati koja mladima poručuje da uvijek budu svoji, da se ne boje otkriti svoj talent i da budu ustrajni.

    Must Read

    spot_img